Stekt sill med gräddstuvad bladspenat 2 port
4 urvattnade saltsillfiléer
25 g smör
Nymald peppar
Spenatstuvning
250 g färsk bladspenat
2 dl grädde/kokosgrädde
25 g smör
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Förväll spenaten i lite kokande, saltat vatten en minut, låt rinna av i durkslag.
Skär den i grova bitar och bryn lätt i smör. Skiva vitlöken tunt och låt fräsa med utan att få färg.
Krydda med salt och peppar.
Häll på grädden och låt koka till en krämig stuvning i 15 minuter.
Koka under tiden några buketter blomkål och stek slutligen fisken gyllenbrun i smör med lite nymald peppar över.
Servera sillen på en bädd av bladspenat med blomkål och Västerbottenssmör.
Kan du föreslå någon annan stuvning än just spenat? ( Fick för mycket som barn -klarar inte att äta det längre).
Stuvade morötter är alltid gott 🙂