Stekt sill med spenatstuvning

Stekt sill med gräddstuvad bladspenat 2 port

4 urvattnade saltsillfiléer

25 g smör

Nymald peppar

Spenatstuvning

250 g färsk bladspenat

2 dl grädde/kokosgrädde

25 g smör

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

Förväll spenaten i lite kokande, saltat vatten en minut, låt rinna av i durkslag.

Skär den i grova bitar och bryn lätt i smör. Skiva vitlöken tunt och låt fräsa med utan att få färg.

Krydda med salt och peppar.

Häll på grädden och låt koka till en krämig stuvning i 15 minuter.

Koka under tiden några buketter blomkål och stek slutligen fisken gyllenbrun i smör med lite nymald peppar över.

Servera sillen på en bädd av bladspenat med blomkål och Västerbottenssmör.

Published in: on 20 september 2016 at 07:00  Comments (2)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/09/20/stekt-sill-med-spenatstuvning-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Kan du föreslå någon annan stuvning än just spenat? ( Fick för mycket som barn -klarar inte att äta det längre).


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s