Hälsosam kycklingsoppa 2 port
2 dl tärnad svamp, jag hade smörsopp
2 dl zucchini i små tärningar
2 dl kokt kycklingkött
2 dl kokosgrädde
1 dl kycklingbuljong
1 stor morot
2 vitlöksklyftor
2 msk smör/kokosolja
2 tsk gurkmeja
1-2 tsk Skogslycka (ekologisk svampkrydda) eller viltkrydda
½ dl hackad persilja
Skär moroten i små bitar och hacka vitlöken.
Hetta upp smör/kokosolja och bryn svamp, vitlök och morotstärningar en stund så de får lite färg.
Tillsätt zucchinin och låt den fräsa med några minuter.
Krydda med Skogslycka och gurkmeja. Inget mer salt eller peppar behövs, allt finns i kryddblandningen.
Häll ner kokosgrädden och buljongen, låt koka upp.
Låt puttra på svag värme i 10-15 minuter. Rör ner kycklingköttet och låt allt bli varmt.
Ta soppan från värmen och rör ner den hackade persiljan.
Mandelplättar och hallon smakar gott efter soppan.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!