Sockerfri lingonsylt

Sockerfri lingonsylt

Lingonsylt sötad med äpple

1 liter lingon

2 ekologiska äpplen

Tvätta och riv äpplena med skalet på. Blanda med lingonen i en kastrull.

Koka upp under omrörning. Låt småputtra på svag värme i 15 minuter, rör då och då.

Häll upp i en ren burk ända upp, sätt på locket direkt.

Sylten håller sig länge i kylen eftersom lingonen innehåller bensoesyran som har en konserverande effekt.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/09/03/sockerfri-lingonsylt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] ledig, annars blir det oftast lite grekisk yoghurt med bär. Samtidigt passade jag på att göra Birgitta Höglunds sockerfria lingonsylt. Det är första gången jag gör den. Jag använder inte mycket lingonsylt men gubbi gär det. […]

  2. Lingonsylten blev bra. Ingen extra sötning behövs. Tack för receptet!

  3. Ah, den här vill jag prova! Tack för tipset!


Lämna ett svar till Söndagsfrukost och lingonsylt – Malena Molin och lågkolhydratkost Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: