Midsommarnjutning
En av få desserter jag är riktigt svag för är en krämig vaniljparfait eller vaniljglass, tillverkad av fina råvaror av hög kvalitet.
Vanlig glass smakar bara konstgjort, det ska vara en riktigt fin sort för att tilltala mina smaklökar.
Jag äter väldigt sällan socker och mjölkprodukter i min vardag, men nån gång till fest så är det här favoriten.
Vaniljparfait 4 port
1½ dl vispgrädde
2 äggulor
½ msk honung eller valfri sötning
1 krm äkta vaniljpulver
Vispa äggulor och den sötning du föredrar riktigt hårt.
Vispa grädde och vaniljpulver men inte alltför hårt, för då blir parfaiten inte så len.
Rör ner lite av grädden i äggulesmeten och vänd sen ner resten försiktigt.
Häll upp i små skålar, glas eller koppar.
Ställ i frysen 3-4 timmar, ta sen fram parfaiten och ställ i kylen en stund att tina innan serveringen, så kommer smakerna fram mer.
Har du glassmaskin så kan du köra smeten i den istället.
Jag firar Midsommar i Stockholm, köpte igår ekologiska jordgubbar på Paradiset på Regeringsgatan där jag också hittade en riktigt god vaniljglass från Grenna Glass.
Ingredienslistan i vaniljglassen är en fröjd att läsa, inga E-nummer eller konstiga tillsatser.
Grädde, mjölk, socker, ägg, vaniljstång. Som en riktig glass ska vara.
Tack för receptet. Bland alla recept på midsommardesserter som jag läst igenom, känns din vaniljparfait skönt enkel, ren och avspänd. Ett recept jag har lust att pröva idag. Jag önskar dig en härlig midsommar i Stockholm.
Kram Annikki
Tack, ja det enkla är ju ofta det godaste ❤
Tack för receptet.Ska jag testa i kväll. Roligt med lite variation på efterrätter som även jag vill äta.😊
En riktigt skön midsommar önskar jag dig.
Kram Kerstin
Tack och ha en riktigt fin Midsommar ❤