Fried Rice LCHF 2 port
150 g strimlat kyckling- eller kalkonbröst
150 g skalade räkor
3 dl grovriven blomkål
1 morot i smala stavar
1 dl strimlad salladslök
½ dl finstrimlad ingefära
2 strimlade vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
3 msk kokosolja
2 msk glutenfri tamarisoja
1 pressad lime
Ca ½ tsk salt
Omelett:
2 ägg
1 msk vatten
1 krm salt
Kärna ur och strimla chilipepparen fint. Vill du ha en starkare rätt så behåll kärnorna.
Fräs blomkålsris, morotsstavar och chili i kokosolja ett par minuter. Krydda med salt.
Stek äggsmeten som en pannkaka en minut på var sida.
Lägg upp på skärbrädan och rulla ihop, skär i strimlor.
Bryn köttet, rör ner ingefära och vitlök. Krydda med salt, limesaft och soja.
Blanda ner räkorna, låt fräsa en minut.
Blanda samman kött och räkor med grönsakerna, hetta upp alltsammans.
Servera pytten med omelettstrimlor och pressad lime.
En klick majonnäs smaksatt med finhackad chili och lime blir ett gott och mättande tillbehör.
[…] kände mig efteråt. Nu står jag och fixar dagens middag, följer ett recept av Birgitta Höglund, Stekt blomkålsris med kyckling och räkor Dock har jag inte kyckling i och har lagt till glasört, selleri, champinjoner, aubergine. Kan […]