Fried rice på blomkål med kyckling och räkor

Fried Rice LCHF och Paleo

Fried Rice LCHF 2 port

150 g strimlat kyckling- eller kalkonbröst

150 g skalade räkor

3 dl grovriven blomkål

1 morot i smala stavar

1 dl strimlad salladslök

½ dl finstrimlad ingefära

2 strimlade vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

3 msk kokosolja

2 msk glutenfri tamarisoja

1 pressad lime

Ca ½ tsk salt

Omelett:

2 ägg

1 msk vatten

1 krm salt

Kärna ur och strimla chilipepparen fint. Vill du ha en starkare rätt så behåll kärnorna.

Fräs blomkålsris, morotsstavar och chili i kokosolja ett par minuter. Krydda med salt.

Stek äggsmeten som en pannkaka en minut på var sida.

Lägg upp på skärbrädan och rulla ihop, skär i strimlor.

Bryn köttet, rör ner ingefära och vitlök. Krydda med salt, limesaft och soja.

Blanda ner räkorna, låt fräsa en minut.

Blanda samman kött och räkor med grönsakerna, hetta upp alltsammans.

Servera pytten med omelettstrimlor och pressad lime.

En klick majonnäs smaksatt med finhackad chili och lime blir ett gott och mättande tillbehör.

Fried Rice LCHF/Paleo

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/05/07/fried-rice-pa-blomkal-med-kyckling-och-rakor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] kände mig efteråt. Nu står jag och fixar dagens middag, följer ett recept av Birgitta Höglund, Stekt blomkålsris med kyckling och räkor Dock har jag inte kyckling i och har lagt till glasört, selleri, champinjoner, aubergine. Kan […]


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: