Biff med rödvinsbräserade champinjoner 2 port
300 g ryggbiff
50 g + 2 msk smör
8 champinjoner
1 stor gul lök
1 dl rödvin
Salt och peppar
Skiva svampen och löken. Bryn först svampen i 25 g smör, tillsätt löken när den fått färg.
Krydda med salt och peppar. Låt fräsa några minuter tills löken blivit mjuk.
Häll över rödvinet och låt alltsammans puttra tills det mesta av vinet kokat in i svampen.
Ta från värmen och rör ner resterande 25 g smör i små bitar.
Stek under tiden köttet i det övriga smöret, 2-3 minuter på var sida, tills det fått fin färg.
Ta pannan från värmen och låt eftersteka några minuter om du vill ha ett lättstekt kött.
Vill du ha det mer välstekt, låt steka några minuter till.
Skär upp köttet i sneda skivor och servera på en bädd av löksåsen.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!