Tapas på svenska

Tapas med svamp

Tapas på svamp och gravad fisk 4 port

12-16 svamphattar, champinjon, kantarell, ostronskivling eller liknande

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

Lite salt

Fyllning

100 g gravad fisk, jag hade gravad öring från Börtnans Fjällvattenfisk

1 dl riven Västerbottensost eller långlagrad Prästost

1 dl finhackad dill

½ dl majonnäs

Rensa och ta bort foten på svampen. Bryn smör och vitlök skuren i fyra delar, stek svampen lätt på båda sidor.

Salta försiktigt eftersom fyllningen också är salt.

Skär fisken i små tärningar, blanda väl med ost, majonnäs och dill.

Lägg svamphattarna på ett ugnsfast fat och fördela fyllningen i dem. Grädda på 200º i 3-4 minuter.

Vill du grava fisken själv, helt utan socker, så hittar du här receptet på äppelgravad lax från min Långkokbok.

Svenska tapas

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/04/29/tapas-pa-svenska-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommentarerLämna en kommentar

  1. Vad gott det låter!

  2. Hej Birgitta!

    En intressant tapa har du den här idag.

    Ha en solig dag!

    PAblo – Soleado.se

    • Tack, Pablo, roligt att höra att du gillar min idé🙂

      • Du har mycket intressanta idéer.

        Ha en solig dag!

        PAblo – Soleado.se

      • Tack, ja mat är ett intressant ämne🙂

      • Jag tror att mat är bäst ämne för att prata om det eftersom det sluta sällan eller aldrig.

        Ha en solig dag!

        Pablo – Soleado.se


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s