Tapas på svamp och gravad fisk 4 port
12-16 svamphattar, champinjon, kantarell, ostronskivling eller liknande
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
Lite salt
Fyllning
100 g gravad fisk, jag hade gravad öring från Börtnans Fjällvattenfisk
1 dl riven Västerbottensost eller långlagrad Prästost
1 dl finhackad dill
½ dl majonnäs
Rensa och ta bort foten på svampen. Bryn smör och vitlök skuren i fyra delar, stek svampen lätt på båda sidor.
Salta försiktigt eftersom fyllningen också är salt.
Skär fisken i små tärningar, blanda väl med ost, majonnäs och dill.
Lägg svamphattarna på ett ugnsfast fat och fördela fyllningen i dem. Grädda på 200º i 3-4 minuter.
Vill du grava fisken själv, helt utan socker, så hittar du här receptet på äppelgravad lax från min Långkokbok.
Vad gott det låter!
Tack, Hanna, ja de är riktigt goda 🙂
Hej Birgitta!
En intressant tapa har du den här idag.
Ha en solig dag!
PAblo – Soleado.se
Tack, Pablo, roligt att höra att du gillar min idé 🙂
Du har mycket intressanta idéer.
Ha en solig dag!
PAblo – Soleado.se
Tack, ja mat är ett intressant ämne 🙂
Jag tror att mat är bäst ämne för att prata om det eftersom det sluta sällan eller aldrig.
Ha en solig dag!
Pablo – Soleado.se