Vitkålssoppa med köttfärs

Köttfärssoppa

Kålsoppa med köttfärs 2 port

250 g köttfärs

½ liter strimlad vitkål

3 tomater

1 röd spetspaprika

1 röd lök

1 vitlöksklyfta

3 msk smör

2 tsk paprikapulver

1 tsk timjan

1 tsk oregano

1 tsk krossade korianderfrön

3 dl vatten + 1 msk ekologiskt buljongpulver

eller 3 dl kycklingbuljong

2 msk ketchup

1 tsk balsamvinäger

Salt och peppar

Hacka lök, paprika och tomater i små bitar. Riv vitlöken fint.

Bryn smöret lätt och rör ner vitkål och paprika. Fräs i några minuter, tills kålen mjuknar.

Rör ner lök och köttfärs och bryn en stund till, rör så att färsen sönderdelas.

Strö över paprikapulvret och låt det fräsa med.

Blanda ner övriga kryddor och häll sen över all vätska och buljong.

Koka upp och låt puttra på svag värme i en timme.

Smaka av om det behövs mer kryddor, syra eller sälta.

Servera soppan med en klick grekisk yoghurt eller smetana.

Här hittar du ett annat av min sopprecept med köttfärs, långlagat i Wonderbag.

Köttfärssoppa i Wonderbag

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/04/07/vitkalssoppa-med-kottfars/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s