
Gubbröra från LCHF för seniorer…
Foto Mikael Eriksson
Även för gummor…
Idag får du ett snabblagat sistaminuten-tips inför påskbordet.
Gubbröra är ett riktigt klassiskt recept, förr serverades den ofta på herrmiddagarnas sillbuffé.
Män har fått stämpeln på sig att tycka om lite kraftigare, fetare och mer rejäl mat än kvinnor, men de gränserna har ju tack och lov suddats ut betänkligt sen LCHF blev populärt 😉
Receptet kommer från min och Annika Dahlqvists kokbok LCHF för seniorer, en bok fylld av gammaldags husmanskost.
Tyvärr är den slut hos vårt förlag, men den finns på engelska och kommer framöver även på tyska.
Low Carb High Fat Cooking for Healthy Aging är titeln, den finns både inbunden och som E-bok.
Där går gubbröran under det lite mer finkänsliga namnet Gentleman’s Delight.
Gubbröra 4-6 port på buffé
1 liten burk ansjovis eller ca 8-10 filéer
2 hårdkokta ägg
2 msk crème fraiche/smetana
2 msk kaviar
2 msk finhackad, gul lök
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
Låt ansjovisen rinna av väl i en sil. Hacka ägget och ansjovisen.
Blanda crème fraichen med kaviar, lök och örter, vänd försiktigt ner ägg och ansjovis i röran.
Kyl en stund så kommer smakerna fram bättre.
Servera gärna på en skiva av mitt populära valnötsbröd.
Vill du ha fler tips inför påsken, så har jag här delat med mig av 130 recept med påskanknytning.
Jag gillar verkligen din blogg. Testade äggsmör med lax igår supergott o nu är det äggtoddyns tur o så gott
Tack, så roligt att höra, Eva 🙂