Örtsmörsås 3-4 port
3 äggulor
200 g smör
1 msk balsamvinäger
1 msk pressad citron
2 msk hackad persilja
1 msk hackad timjan
½ finhackad röd paprika
Salt och chiliflingor efter smak
Smält smöret på svag värme, så mjölkproteinet och saltet samlas på botten.
Rör samman äggulor, vinäger och citronsaft i en tjockbottnad kastrull.
Sätt den på plattan på medelvärme och vispa kraftigt i cirka 5 minuter, tills gulorna tjocknat.
Var lite försiktig, så det inte blir för varmt, då blir det äggröra.
Jag justerar värmen genom att lyfta ena sidan på kastrullen så den inte ligger an mot plattan.
Ställ sen kastrullen på en trasa urvriden med varmt vatten.
Vispa ner det klarnade smöret i en fin stråle. Låt lite av bottensatsen följa med, det ger extra god smak.
Smaka av såsen med salt och chiliflingor, ev också mer citronsaft. Rör ner hackade örter och paprika.
Servera såsen till entrecôte och smörstekta champinjoner med grön paprika.
Rättikagratäng är också ett riktigt gott tillbehör.
För tips på hur du ska steka en köttbit, så titta in Här.
Du kan också vispa äggen i en bunke i varmt vattenbad, men det tycker jag blir för krångligt till en så här liten sats.
Här hittar du recept och beskrivning på hur du gör bearnaisesås.
hej
Kolla in denna: Blåbärsgrädde…
1: Vispa 3 dl grädde
2: häll i 2-300 gram blåbär, kalla bär så blir det ”glass”
3: Blanda med sked
4: Ät och njuut 🙂
Går det att hitta ett enklare recept?
Man kan ge detta till barnen (eller gubben/gumman) istället för glass eller snask. De kommer inte att sakna skräp-snasket/glassen garanterat.
Mums!
Hej och tack för god efterrätt 🙂