Lasagne med zucchini LCHF

Lasagne LCHF

Glutenfri lasagne

Här kommer en av mina favoriträtter från bloggens barndom.

Gör i ordning den på morgonen och ställ ogräddad i kylen.

Då är det bara att grädda när ni kommer hem efter en dag i backen eller vad ni nu gör ute i det fina vårvintervädret.

Lasagne fungerar väldigt fint med zucchini istället och den grönsaken är ju minst lika italiensk som pasta.

Bechamelsås ska det vara i en lasagne i original, men här byter jag ut vetemjöl mot ägg.

Bytet av sås gör även min lasagne mycket mer lättlagad. Det tar bara några minuter att röra ihop en kall ostsås.

Vill du hellre testa en annan god köttfärssås till lasagnen, så hittar du en från min långkokbok  inne på Pernilla Lantz blogg.

Vill du ha mer inspiration så hittar du här min grönkålslasagne från samma kokbok.

Den är tyvärr slutsåld för tillfället på svenska, men den finns på engelska med både amerikanska och europeiska mått och grader.

Gul Zucchini, Köttfärssås och Ostsås blir Lowcarb Lasagne

Köttfärssås

500 g köttfärs

2 gula lökar

2 tomater

1 stor morot

1 röd paprika

3 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

2 dl rödvin eller 1½ dl vatten+2 msk vinäger

1 msk paprikapulver

1 msk torkad timjan

3 msk smör

Salt och svartpeppar

Till lasagnen:

1 kg zucchini

Ostsås

Hacka lök och vitlök fint. Skär morot, paprika och tomat i små tärningar.

Fräs lök och morot i smör en stund utan att ta färg. Tillsätt köttfärsen och bryn under omrörning några minuter.

Rör i  timjan och paprika. Krydda med salt och peppar. Låt puttra ett tag igen.

Rör ner tomatpuré och paprikapulver, låt det fräsa med ett tag, så blir smaken mildare.

Blanda i tomater och häll på rödvinet, rör runt och låt puttra i 30 min.

Ostsås

100 g gräddost eller lagrad ost

4 ägg

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

Salt och peppar

Riv osten, blanda med ägg, crème fraiche och grädde. Rör ner salt och peppar.

Skiva zucchinin riktigt tunt. Lägg ett lager om lott i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar.

Skeda över lite ostsås, sen ett lager köttfärssås. Varva så i några lager, precis som till vanlig lasagne.

Avsluta med zucchini och ostsås.  Grädda i 175° i 45 min.

Lowcarb Lasagne

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/03/05/lasagne-med-zucchini-lchf/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s