Äggbröd
8 ägg
3 dl riven ost
100 g smör
2 dl vatten
1½ dl pofiber
½ dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk linfrön
2 msk vallmofrön
2 msk sesamfrön
ca 1-1½ tsk salt
Vispa äggen lätt. Koka upp vattnet med smöret och vispa ner i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner den rivna osten.
Blanda väl med äggsmeten, låt svälla i 15 minuter. Smaka av så du får lagom sälta.
Smörj en brödform på ca 1 liter och häll i smeten, den är rätt lös men blir fast under gräddningen.
Grädda i mitten av ugnen på 150º i 1½ timme. Låt svalna en stund i formen och stjälp upp på galler att kallna.
Förvara i en plastpåse i kylen, brödet håller sig bra i cirka en vecka.
Det här brödet blir lite fuktigare och ”svampigare” i konsistensen än ett bröd bakat med mandelmjöl/kokosnötmjöl.
Smörstek brödskivorna i en stekpanna och servera med hamburgare.
Här hittar du flera goda recept på hamburgerdressing.
Brödet blir också gott att rosta, njut dem då med rejält med smör eller prova den här avocadoröran.
Brödskivorna passar också fint till varma mackor eller som små portionspizzor.

Äggbröd – Proteinbröd
Hej, vad kan jag ersätta pofibrer med?Kanske mandelmjöl? Bor i USA.
Tack för en inspirerande blogg. Idag ska jag laga lasagne med zucchini.
Hej. Ja du kan prova med 1 dl mandelmjöl och så ökar du fiberhusk till ½ dl, då borde det bli bra. Roligt att du tycker om min blogg 🙂
Kom just på att jag hade gjort uträkningen på just det här brödet på Kostbevakningen redan 😉 Här länk till inlägget när jag publicerade receptet första gången, där finns hela beräkningen:
https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/02/06/glutenfritt-aggbrod-proteinbrod-frobrod/
Hur många kh är det i detta bröd?☺
Vet inte, du kan lätt räkna ut det själv på Kostbevakningen.se 🙂