Thailändsk fisksoppa 2 port
300 g vit fiskfilé
6 små champinjoner
1 burk kokosgrädde
1 dl strimlad salladslök
1 röd chili
½ grön paprika
½ röd paprika
5 cm färsk ingefära
3 msk kokosolja
2 msk strimlad, färsk koriander
1 msk glutenfri tamarisoja
1-2 tsk glutenfri fisksås
Saft av 1 lime
ca ½ tsk salt
Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.
Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.
Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.
Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.
Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta. Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.
Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.
Jag skivar champinjoner med en äggskärare. Enkelt och lätt för en som har artros i händerna !!
Tack, vilket smart tips ❤
Du tillsätter kokosgrädde … men skriver kokosmjölk som ingrediens. Själv har jag kokosgrädden hemma så jag kan kanske göra din fisksoppa redan idag …
Tack för att du såg det, då ändrar jag. Ska vara kokosgrädde, så soppan blir fet och god 🙂