Torsdagssoppa
Idag får du tips på en riktig hälsosoppa, fylld till brädden med antioxidanter.
Kål är ju både hälsosam och billig mat, så då kan man kosta på sig att blanda ner ordentligt med räkor i soppan.
Här kan du läsa mer om alla nyttiga ämnen som finns i olika sorters kål.
Gurkmeja är också en stark antioxidant som dessutom är bra om man har värk i lederna.
Jag är inte så förtjust i det här med att äta varken kosttillskott eller värktabletter, så jag försöker se till att få i mig det jag behöver via maten istället.
Det blev kanske inte den vackraste soppa jag gjort, men mycket god 🙂
Räksoppa med grönkål 2 port
400 g skalade räkor
2 dl hackad grönkål
1 dl hackad fänkål
1 grön paprika i strimlor
1 dl kycklingbuljong
1 dl kokosgrädde
2 msk kokosolja
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 tsk paprikapulver
1 tsk – 1msk gurkmeja
Salt och peppar
Fräs grönsakerna mjuka i kokosoljan. Tillsätt tomatpuré och kryddor, låt fräsa en stund till.
Häll på buljong, kokosgrädde och citronsaft, koka upp och låt puttra ca 30 min.
Rör ner de skalade räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte mer med räkorna i för då blir de sega.
Servera gärna med en skiva nötbröd eller mandelplättar, så blir det en riktigt mättande soppmiddag.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!