Fredagskyckling
Idag får du receptet på en riktigt god panering till kycklingvingar.
Den passar förstås fint även till fisk och schnitzel.
Vill du ta del av fler av mina mattips och lite naturbilder härifrån Alanya, så följ mig gärna på Instagram.
Ha en riktigt trevlig helg 🙂
Kokospanerade kycklingvingar 2 port
500 g kycklingvingar
1 dl kokosflingor
1 msk curry
Salt
Smör/kokosolja till stekning
Här i Turkiet är vingarna så stora så man kan köpa dem delade i schnitzlar hos slaktaren, men det går förstås bra med mindre vingar också.
Häll kokos, curry och salt på en tallrik, blanda väl. Doppa vingarna i blandningen, tryck till så det fastnar ordentligt runtom.
Lägg på en tallrik och låt stå en stund, så fastnar paneringen bättre.
Bryn smör/kokosolja i en stekpanna och stek kycklingen några minuter på var sida på medelvärme.
Var lite försiktig så de inte bränns. Efterstek några minuter på svag värme, så de blir helt genomstekta.
Steker du många vingar så dela upp på flera omgångar och låt dem eftersteka på 175º i 20 minuter.
Jag serverade stekta skivor av gammaldags Alanya-bananer till, en ursprunglig sort som inte är söt, här kallas de på diabetesbananer av en del som säljer dem på marknaden.
En het majonnäsdressing med chiliflingor, purjolök och granatäppelvinäger som smaksättning eller en
myntaguacamole är också riktigt gott till vingarna.
Myntaguacamole 2 port
1 välmogen avocado
2 msk majonnäs
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad, färsk mynta eller
1 tsk torkad
Havssalt och svartpeppar
Gröp ur och mosa avocadon. Riv vitlöken fint och blanda ner den och övriga ingredienser i röran.
Låt stå i rumstemperatur en halvtimme, så smakerna mognar fram.

Alanyabananer och avocado…
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!