Ecocaféets rödbetssoppa med kokosgrädde och ingefära

Rödbetssoppa med Spröda frökex från Huså Bröd på Ecocaféet

Torsdagssoppa med reklam

Ecocaféet i Östersund, där jag jobbar som receptkonsult, serveras vegetariska soppor till lunch på vardagarna.

Vi blev sponsrade med en Crock-Pot  och mixern Oster Versa från Acreto när vi öppnade i höstas.

De kom väldigt väl till pass, då köket inte var helt färdigbyggt i starten…

Sopporna kunde då kokas direkt i Crock-Poten eftersom vi inte hade nån spis.

Vi serverar soppan ur grytan ute i caféet, den håller sig rykande het på varmhållning.

Idag får du receptet på en lättlagad och mycket god rödbetssoppa med sting från ingefära, som Anna på caféet hittat på.

Den serveras med Spröda frökex från Huså Bröd, cashewsmör och sallad.

Rödbetssoppa i Crock-Pot

Rödbetssoppa 4 port

1 kg rödbetor

3 stora morötter

4 dl kokosgrädde

4 dl vatten

1 gul lök

1 dl riven ingefära

Örtsalt efter smak

Svartpeppar

Skala rödbetor, morötter och lök. Skär i bitar och mixa dem väl med vattnet.

Blanda med övriga ingredienser i Crock-Pot. Lägg på locket och koka på låg effekt i 3-4 timmar.

Smaka av om du vill ha mer sälta eller hetta från ingefäran.

I en vanlig kastrull på spisen kokar du soppan ca 45 minuter utan lock, rör då och då så den inte bränns vid.

Späd med vatten/kokosgrädde om den tjocknar för mycket.

Vill du ha en måltid med mer protein och fett, så servera gärna en smörgås av mitt glutenfria äggbröd med ett gott pålägg till soppan.

Anna på Ecocaféet serverar sin rödbetssoppa

Äggbröd - Proteinbröd

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/01/28/ecocafeets-rodbetssoppa-med-ingefara/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s