Snabblagad fiskgryta med smaker från Grekland

Grekisk fiskgryta

Grekisk fiskgryta 2 port

200 g fisk i bitar

100 g musslor och/eller räkor

100 g fryst eller färsk bladspenat

8 cocktailtomater i fyra delar

2 dl tärnad aubergine

1 dl tärnad paprika

1 dl vatten

½ dl olivolja

1 dl hackade, färska örter

 1 pressad citron

Salt

Chiliflingor

Hetta upp oljan och stek aubergine,  paprika och tomat ett par minuter så de får lite färg. Rör om då och då.

Blanda ner tinad eller färsk spenat och låt den fräsa nån minut, krydda med salt och chili.

Tillsätt vattnet, koka upp och blanda försiktigt ner fisken.

Värm grytan igen och vänd fiskbitarna efter en minut.

Blanda ner musslor, färska örter och citron, låt allt bli varmt.

Servera gärna med en klick aioli och glutenfria scones.

Scones LCHF/Paleo

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/01/26/snabblagad-fiskgryta-med-smaker-fran-grekland/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Fiskgrytan var så förbaskat god och enligt min man den godaste fiskrätt på år och da’r (dagar på skånska).
    Jag ändrade lite, lite, lite:
    Hade i både handskalade räkor och en liten burk musslor + cirka 1/2 dl creme fraiche och 1 dl vispgrädde (40 %).
    Tack för ett fantastiskt recept – igen ♥


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s