Alternativ till stekt potatis
Nu är det högsäsong för pumpa här i Turkiet, en grönsak vi ätit mycket av i vinter.
Pumpa innehåller bara 4,4 g kolhydrater, så den är ett mycket bra alternativ till potatis för alla som vill hålla nere kolhydraterna.
Pannbiff med lök 2 port
300 g köttfärs
1 ägg
½ dl majonnäs eller grädde
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk finhackad bladpersilja
Salt och peppar
25 g smör
Stekt pumpa
300 g tärnad pumpa
25 g smör
1 msk finhackad rosmarin
Salt och peppar
Blanda färsen med ägg och majonnäs/grädde. Rör ner kryddor, vitlök och persilja.
Blanda väl, låt smeten stå och svälla en stund.
Stek under tiden pumpan i brynt smör. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
Vänd bitarna då och då, låt steka mjuka i minst 20 minuter på svag värme.
Ta upp pumpan, håll varmt på ett fat under lock.
Stek löken mjuk i smör, utan att få alltför mycket färg. Forma färsen till biffar och stek i smör.
Servera pannbiffarna med löken över och gärna lite extra skivat smör på sidan om.
Stekt pumpa och lite grönt som tillbehör.
Pannbiff med majonnäs i har jag aldrig hört talas om. Men det låter ”smakrikt” så ditt recept skall testas …
Jag har inte heller sett det någon annanstans. Men testat det flera gånger, det blir väldigt bra som mjölkfritt alternativ till grädde 🙂