Stekt sill eller strömming med stuvad spenat

Spenatstuvning till stekt Sill

Stekt färsk sill med gräddstuvad bladspenat 2 port

4 sillfiléer eller 8 strömmingsfiléer

3 msk smör

Havssalt och peppar

Spenatstuvning

250 g färsk bladspenat

3 msk smör

2 dl grädde/kokosgrädde

1 vitlöksklyfta

Havssalt och peppar

Förväll spenaten i kokande, saltat vatten en minut, låt rinna av i durkslag.

Skär den i grova bitar och bryn lätt i smör. Skiva vitlöken tunt och låt fräsa med utan att få färg. Krydda med salt och peppar.

Häll på grädden och låt koka till en krämig stuvning i 15 minuter.

Använder du kokosgrädde så krydda stuvningen med lite pressad citron eller äppelcidervinäger, så märks kokossmaken inte lika väl.

Koka under tiden några buketter blomkål och stek slutligen fisken gyllenbrun i smör, krydda med salt och peppar.

Servera fisken på en bädd av bladspenat med örtsmör till.

Bladspenat

Fiskebåt i Alanya

Fiskebåt i Alanya

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/01/11/stekt-sill-eller-stromming-med-stuvad-spenat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej! Ett riktigt gott recept. Det ska jag prova. Jag skulle också vilja hitta ett enkelt recept med kyckling som jag kan frysa in och sen kunna använda till lunchlådor på jobbet. En rätt som sköter sig på egen hand och jag bara kan kolla då och då.

  2. Tack för alla fina recept.
    Panerar du sillen? Vad använder du i så fall till panering. Brukar vara svårt att steka ”gyllenbrunt” utan panering. Dessutom är saltsill, som urvattnats, ganska lös i köttet och kan därför behöva paneras tycker jag.

    • Hej. Nej, jag panerar den inte. Köp saltsillfiléer i fiskdisken från hink, de ä fasta och fina. Vill du panera så ta mandelmjöl eller kokosnötmjöl 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: