Njutbar brunch med näringsberäkning

Färgglad brunch

Nu är det sportlov för många i de norra delarna av landet. Inte mycket snö just nu, men det ska komma mer närmsta dagarna.

Den här frukosten innehåller mycket nyttiga fetter, bra med proteiner men väldigt lite kolhydrater.

En perfekt start på en dag med uteaktiviteter, den mättar riktigt länge.

Nedanför inlägget har jag lagt ut det ungefärliga näringsvärdet på min brunch, en del råvaror fanns inte med så då har jag lagt till en likvärdig.

Siffrorna från Livsmedelsverkets databas har jag kopierat från Minmat.net.

Som du kan se så innehåller min brunch väldigt lite kolhydrater, trots att jag har både paprika, mandel, kaviar och en liten dessert till.

Något som många tror inte fungerar när man äter LCHF.

Det är så mycket nyttiga ämnen, vitaminer, mineraler och antioxidanter som vi får i oss via grönsaker, bär, mandel och nötter.

Så då kan det vara bra att veta att det kan ingå i den dagliga maten utan att det ger för mycket kolhydrater.

Hemma äter jag som vanligt nötfrukost, men när jag på helgerna sover över hos mamma blir det sovmorgon.

Hon har inte så mycket aptit på morgonen, där äter vi istället brunch.

Mamma äter alltid bara två ägg till frukost, men jag tar lite mer på min tallrik.

Hon får riktigt fina ägg levererade direkt hem till dörren, en mycket uppskattad service som bidrar till att hon mår gott trots en hel del sjukdomar.

Mamma äter helt glutenfritt sen 2½ år och har blivit mycket bättre i magen efter ett långt liv med stora besvär.

Har du inte läst artikeln i Hemmets Journal om min glutenfria livsstil så hittar du den här.

Den har delats otroliga 2000 gånger på Facebook, dela den gärna vidare du med 🙂

Brunch

1 burk Mästarmakrill från Abba 110 g

2 skivor ost

2 kokta ägg

Paprika

Mandel

Kaviar

Gröna blad

Avocadoolja

Jag lägger ner de kylskåpskalla äggen i kokande vatten och så får de koka i 5 minuter. Då blir gulan perfekt krämig, tycker jag.

Strimla lite sallad och paprika, ringla kallpressad avocadoolja eller olivolja över.

En klick kaviar är gott till ägget, gärna med lite smör eller majonnäs på sidan om.

Smöret glömde jag tyvärr lägga på innan jag tog bilden, men det äter jag alltid till äggen.

En liten dessert blir det ofta när jag är hos mamma. Smetana med lingon och kanel, serverat i en liten äggkopp som jag fått efter mormor.

.:Dagens Mat:.
Energi kcal: 889,45 Energi kJ: 3718,45
Proteiner: 44,82 Fiber: 2,51
Kolhydrater: 6,20 Vatten: 240,23
Alkohol: 0,00
Fetter:
Fett: 76,53 Kolesterol: 683,65
E-mättade: 32,47 Mättade: 26,57
F-mättade: 10,44
Vitaminer:
A: 545,80 B1: 0,32
B2: 1,03 B3: 8,15
B6: 0,55 B9: 105,40
B12: 8,94 C: 31,75
D: 4,77 E: 9,69
Mineraler:
Fosfor: 770,60 Järn: 5,17
Kalcium: 342,10 Kalium: 779,90
Magnesium: 115,10 Natrium: 642,65
Selen: 76,45 Zink: 4,00
110Gram Makrillfilé konserv i tomatsås
140Gram Ägg kokt
25Gram Ost hårdost 31% fett
15Gram Isbergssallat
20Gram Sötmandel torkad
15Gram Smör 80% fett
15Gram Paprika gul
10Gram Olivolja
15Gram Crème fraiche 34% fett
10Gram Lingon
Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/03/02/njutbar-brunch-med-naringsberakning/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s