Kyckling med curry

Kyckling i curry

Kycklingfavorit

Idag blev det kyckling till lunch, här får du receptet på en av de kycklinggrytor jag oftast gör här nere i Turkiet.

Köper urbenat lår med skinnet kvar, det ger en riktigt mättande rätt.

Just nu håller jag på med korrekturläsning av det första amerikanska manuset av mina tre kokböcker.

Har på grund av lite för mycket datorsittande fått ont mellan skulderbladen senaste dagarna.

Har en gammal skada där som gör sig påmind om jag sitter för länge vid datorn.

Blir då lätt inflammerad ut mot axeln, så nu är det riktigt bra anti-inflammatorisk mat som gäller.

Gurkmeja, ingefära, chili och vitlök har alla riktigt bra effekt på immunförsvaret, så nu är det den här typen av mat som gäller.

Läs mer om det här hos Sanna Ehdin.

Njuter av riktigt fint vårvinterväder just nu, så jag kan jobba ute i solstolen och samtidigt hålla mig varm 🙂

Chicken Curry

Chicken Curry 2 port

3-400 g benfritt kycklinglår eller kycklingbröst

1 dl grädde eller kokosgrädde

1 grön paprika

1 dl strimlad purjolök

3 msk smör eller kokosolja

2 vitlöksklyftor

2 msk riven ingefära

2 tsk gurkmeja

1 tsk curry

1 tsk tamarisoja

Chiliflingor

Salt

Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva vitlök, paprika och purjo.

Bryn smöret ordentligt, häll i kycklingbitarna och bryn dem väl runtom. Rör i grönsaker och kryddor, låt fräsa några minuter.

Häll på grädden och sojan. Koka upp och låt puttra några minuter.

Servera grytan med gröna blad och granatäppelkärnor.

Vårgrönska i hamnen...

Vårgrönska i hamnen…

Soluppgången sedd från balkongen...

Soluppgången sedd från balkongen…

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/01/25/kyckling-med-curry/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Semla Birgitta! Behöver hjälp med semla! Du brukar göra det bäst, inte en massa sötströ och sånt.

    • Det kommer, men inte förrän närmare fettisdagen 🙂

      • Ååå så bra! Har lovat LCHF Semla (han fick det i namnsdagspresent, att jag skulle baka någon gång framöver) till min sambo som älskar semlor men sen i somras har hakat på lågkolhydrattänket. Och så mycket bättre han mår!

  2. Mums så gott det låter!
    Om jag vill ha kycklingen urbenad som du beskriver.
    Hur säger jag det till slaktaren?? Ha ha !! är ju inte såå duktig på engelska 😊
    Ha det så gott i vårsolen 👍
    // Anette

    • Då pekar du bara på ett kycklingben och säger Schnitzel. Då förstår de 🙂

      • Tack! Ja, vad dum jag är😀 klart att dom fattar det 😀. Tack tack !


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s