Engelska upplagan översatt
Nu vet jag vad jag har för spännande arbete framför mig den närmaste tiden.
Fick mail från Skyhorse Publishing i New York idag, så nu startar det roliga jobbet att korrekturläsa min första bok som ges ut i USA i maj.
För drygt ett år sen fick jag mail från mina amerikanska bloggvänner Nina och Clark på Left Coast LCHF.
De hade hittat en LCHF-bok från Sverige i en butik, Sten Sture Skaldemans LCHF-kokbok.
Så nu mailade de adressen till förlaget och tyckte de att det var dags att mina böcker kom ut på den amerikanska marknaden också.
De tyckte väldigt mycket om dem när jag skickade över den svenska utgåvan.
Nina är fotograf och hon gillade verkligen Mikael Erikssons fina bilder på min mat.
Så jag mailade på vinst och förlust till förlaget.
Det blev vinst, en månad senare fick jag besked att de ville köpa rättigheterna till alla mina 3 kokböcker 🙂
Fantastiskt förstås, särskilt som jag av mitt svenska förlag fått höra att de inte hade någon marknad i USA, när jag bad dem skicka några böcker till bloggvännerna.
Så glad idag att jag tog saken i egna händer och inte lyssnade, utan skickade böckerna själv.
Tänk vilken glädje man kan ha genom att få kontakt med andra som har samma intresse för naturlig mat runtom i världen.
Hoppas verkligen att mina böcker kommer att hjälpa till att förändra många människors sätt att äta och njuta av god mat.
Sprid gärna länken till böckerna på Amazon.com vidare till dina vänner runt världen, böckerna går att förboka redan nu.
Low Carb High Fat Barbecue kommer i juni, lagom till grillsäsongen.
Low Carb High Fat Cooking for Seniors som jag skrev tillsammans med Dr Annika Dahlqvist och Low Carb High Fat and Paleo Slow Cooking kommer i augusti.
Birgitta, we are very excited for you! It is wonderful for us to know of your joy in the accomplishment of having your cookbooks published in English. Congratulations! Your dedication and excellent work has been rewarded! Thank you so much for your wonderfully creative food. Your recipes will most certainly help people around the world reclaim their health by eating well. Thank you!!
Nina and Clark
Thank You, my dear Friend’s ❤ You have helped m a lot by Your support the last 5 years. Your Lowcarb lifestyle give me and so many others inspiration 🙂
A varm hug from Alanya ❤
Oh va spännande!!! Grattis än en gång!!
Och det här visar ju att ”själv är bäste dräng”!! Bra att du inte lyssnade på ditt svenska bokförlag! Men jag undrar vad de säger nu… 😛
Tack ❤ Inte fått så många kommentarer från dem…
Nä, det kan jag förstå… De sitter väl och ångrar sig!!
Grattis till böckerna som kommer ut i USA, det kan nog behövas ower there!
Tack, ja jag tror nog det är rätt många som skulle behöva köpa, läsa och laga mat från dem 🙂
Jättekul att det går framåt, fler gedigna kokböcker inom behövs. Eftersom jag själv tidigare översatt några av dina emminenta recept till en blog och då råkat ut för en del frågetecken ängående tänkte jag tipsa om bl.a. cup är olika stor i US, UK och Australien, samt används väldigt sällan i UK, vårt älskade dl används inte i dessa länder utan ml är mer till förlitligt. Allra bäst kanske det är om alla olika mått anges. För jag hoppas den kommer sälja bra inte bara i US, utan även i övriga engelskspråkiga länder, även Indien etc.
Tack, Modesty ❤
Förlaget har valt att skriva recepten i cup och med ml inom parentes, så de ska nog vara gångbara i alla länder. Det blir nog lite för plottrigt med alla olika måttsatser, tyvärr. Hoppas också att böckerna letar sig över hela världen, många behöver lite hjälp att hitta vägen till naturligt god mat att njut av 🙂