Köttfärssås på mitt sätt

Min favoritmat

Nu har finvädret äntligen kommit hit till Alanya efter några riktigt bistra veckor.

Så nu tänker jag ägna ännu mer tid åt att vara ute och därmed vara borta från datorn.

Fick mig en tankeställare när jag läste den här artikeln i Dagens Nyheter.

Den handlar om den stress som kommer av alltför mycket uppkoppling, bloggande, Facebookande, Twittrande, Instagrammande m.m.

Särskilt dagens unga ligger i riskzonen att bli utbrända, men jag ser hur även många i min egen ålder tillbringar alltmer tid med olika smarta telefoner, I-pads, appar och sociala medier.

Jag har en gång i tiden varit rejält utbränd efter att jag arbetade alldeles för mycket.

Det är bland annat därför jag avslutat min närvaro på Facebook vid nyåret och inte tar på mig för mycket arbete med skrivandet, även om det är väldigt kul.

Jag fortsätter att uppdatera härinne men lugnar ner takten lite ett tag med nya receptskapelser så jag får hämta andan och njuta av den turkiska våren.

Rosépeppar/Schinus terebinthifolius

Idag får du recept på en av mina godaste köttfärssåser smaksatt med rosépeppar, den här gör jag ofta när jag inte har så stor matlagningsinspiration.

Förr åt jag stora högar med spaghetti och massor av ketchup till, nu tycker jag det är så mycket godare med smörstekt zucchini, broccoli eller vitkål som tillbehör.

Köttfärssås från Långkok för LCHF och Paleo Foto Mikael Eriksson

Just nu kostar mina kokböcker bara 79 kr, klicka på bilden så kommer du till Bokus

Köttfärssås 2 port

250 g köttfärs, jag tar oftast lammfärs

2 dl grädde, crème fraiche eller kokosgrädde

1 morot

1 liten aubergine

2 tomater

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 msk smör eller kokosolja

2 msk ketchup

1 msk ajvar

1 tsk Worcestershiresauce

1 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

1 tsk krossad rosépeppar

Salt och svartpeppar

Skär alla grönsaker i små tärningar. Bryn köttfärsen i smöret, tillsätt kryddorna. Rör ner grönsakerna och låt bryna en stund.

Tillsätt ketchup, Worcester, ajvar och grädde. Koka upp och låt puttra i 30-60 min på svag värme.

Solnedgång över Alanya

Solnedgången sedd från balkongen häromkvällen

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/01/21/kottfarssas-pa-mitt-satt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. varför inte helt ta bort smöret ! då vi människor inte är gjorda för mjölkprodukter alls utan stek den goda grönsakerna i olja som du lär ha gott om där du bor. Vi alla skulle må så mycket bättre om vi helt undviker det vita giftet=alla mjöl och mjlökprodukter +salt och socker . Dessa produkter orsakar så mycket lidande för människor helt i onödan

  2. Så härligt att det har blivit bättre väder nu ❤️ Jag har ju beställt det till vi kommer ner. Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker.
    Härlig köttfärssås du gjort. Den gör jag endera dagen på älg .
    Ha det gott // Anette

    • Ja nu får vi hoppas det håller i sig. Älgfärs tar jag alltid till den här när jag har, det är godast 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s