Ny hamburgerdressing
Hamburgare tillhör en av mina absoluta favoriträtter, särskilt här i Turkiet där jag får finaste kalvfärs mald medan jag väntar hos slaktaren i kvarteret.
Senaste dagarna har jag hållit på och provlagat nya recept och skrivit rätt mycket, ska vara klar med en matartikel till Expressens Allt om LCHF om några dagar.
Det känns verkligen roligt att få vara med där med mina recept och mattips.
Sen över 4 år skriver jag i den lokala tidningen 100% Östersund i min hemstad om LCHF-kost en gång i månaden.
Under 2 år skrev jag även i Hello Alanya Magazine, en turisttidning här i min andra hemstad.Då handlade min matkrönika om turkisk mat tillagad på LCHF-vis.
Den kom ut på engelska och holländska, men recepten finns tyvärr inte tillgängliga på nätet längre.
Nu skriver jag sen ett halvår i LCHF Deutschlands månadstidning Low Carb – LCHF, så har du tyska släktingar och vänner kan du tipsa om den tidningen.
Allt skrivande senaste tiden har gjort att det blivit en hel del snabbmat här hemma, utöver det jag skapat till artikeln.
Bättre snabbmat än just hamburgare är svårt att få till, ja om man utesluter vanligt bröd och pommes frites förstås.
Här serverade jag kalv-hamburgaren med en ny sorts dressing som kom till en dag när jag hade en skål med mjukt smör framme.
Smörig hamburgerdressing 2 port
50 g rumsvarmt smör
½ dl majonnäs
1 dl finstrimlad purjolök
2 msk ketchup
1 msk grov, osötad senap
½ tsk grovmalen svartpeppar
Salt
Rör smöret tillsammans med ketchup och senap. Blanda ner majonnäs och purjo, smaksätt med salt och peppar.
Låt stå en stund så smakerna mognar medan du steker hamburgaren.
Jag serverade vitlöksstekta blomkålsskivor, mjölksyrad gurka, oliver, tomat, rädisor och bladpersilja till.
Njutbar snabbmat vill jag lova 🙂
Lucka 7
Hej!
Måste bara tala om att jag nu fått två av dina böcker, grillmat och långkok. Så mycket gott. Jag längtar efter att få börja prova recepten. Vill också tacka för din pizza som till och med min mycket kräsna och skeptiska dotter tyckte var god. Hon var jätteglad att det faktiskt gick att göra en god pizza utan mjöl och socker. Och så en liten fråga. Jag har ju gjort din härliga kalvfond, två gånger nu, (senast gjorde jag dubbel sats och hade två stora grytor på spisen), och häromdagen malde jag lammfärs och fick en massa lammben som jag stoppade i frysen, för jag tänkte att man kanske kan göra fond av det också?
Mvh Åsa
Vad roligt att höra att du tycker om mina kokböcker 🙂 Härligt att pizzan gick hem också. Svarade dig häromdagen om lammbenen, de går fint att koka fond på också 🙂
Här svaret jag skrev då om du missat det 🙂
Det går fint, kör på det här receptet 🙂
https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/11/06/kalvfond-och-nyheter-om-mina-kokbockers-vag-till-usa/