LCHF på hotell och restaurang i Alanya

Frukost på Azak Hotell i Alanya

Frukost på Azak Hotell i Alanya

Hotellmat

Nu börjar vi komma i ordning här nere i Alanya. Första dagarna levde vi lite lyxliv på ett halvpensionshotell precis nere vid havet.

Azak Hotel ligger direkt på Kleopatrastranden, bättre hotell och läge är svårt att hitta till ett väldigt billigt pris.

Jag bokade via Booking.com och vi betalade bara 80 Euro för 2 nätter inklusive halvpension.

Kvällsutsikt från balkongen

Kvällsutsikt från balkongen

Vårt rum på Azak Hotell

Vårt rum på Azak Hotell

Morgonutsikt över borgen i Alanya

Morgonutsikt över borgen i Alanya

Azak Hotel

Azak Hotell

Utflyktsbåt vid Kleopatrastranden

Utflyktsbåt vid Kleopatrastranden

Hade tur och fick det finaste rummet på hela hotellet, högst upp med utsikt över borgen och havet.

Hotellet är nyrenoverat så rummen var riktigt fina, med skön säng och bra dusch.

Även maten höll riktigt bra kvalitet. Första kvällen kom vi så sent, först vid midnatt så då blev det ingen mat för oss.

Vi hade ändå ätit min medhavda lammfärsgryta på vägen och var så mätta så vi hade inte fått ner något mer.

Vi brukar äta matsäcken på flygplatsen i Istanbul men den här gången hanns det inte. Flyget var försenat från Stockholm så vi fick skynda så mycket benen klarade.

Det var långa köer vid pass- och säkerhetskontroller, men jag lyckades prata med rätt personer så vi fick smita före alla köer.

Vi hann precis, klev ombord på planet till Antalya samtidigt som det skulle gå, det var lyckligtvis för oss flera plan som var sena den här dagen.

Frukostbuffé på Azak Hotell

Frukostbuffé på Azak Hotell

Frukosten på hotellet var som oftast i Turkiet mycket välfylld.

Ägg, korvar, ostar i mängd, smör, oliver och grönsaker är det som vanligtvis äts här nere, så vi fick en frukost som höll oss mätta i många timmar.

Det finns förstås en hel del sött också, flingor, marmelad, honung, chokladpålägg och kakor.

Såg en man som drack kaffe och åt sex stora bitar mjuk chokladkaka med kniv och gaffel till frukost, så det finns verkligen nåt för alla smaker.

Middagsbuffén var också mycket bra med många fina sallader och röror. Tyvärr var det gluten i såsen till det fina, långkokta nötköttet.

Men det gjorde inte så mycket, jag fick väldigt goda lammspett istället.

Lammspett

Lammspett med grönsaker, vitlöksyoghurt och smör

Tog med eget smör i en burk till middagen och det var tur, annars hade det blivit för magert för oss.

När vi flyttat in i lägenheten gick vi upp till saluhallen och åt en fantastiskt god, grillad levrek (havsabborre) på My Balikcim.

Vi har ätit där många gånger de senaste åren, så bra service och alltid lika fräsch och perfekt grillad fisk.

Salladen till är även den en höjdare, med väldigt många grönsaker i.

Grillad havsabborre

Grillad havsabborre

My Balikcim, Alanya

My Balikcim, Alanya

Kallpressad olivolja och granatäppelvinäger till och lite extra smör som vi bad om.

Passade på att handla lite grönt, smör, ägg, getost och kyckling med hem till middag. Jag blir alldeles lycklig när jag ser alla fina bladgrönsaker.

Köper stora mängder bladpersilja, rucola, dill, mynta, machésallad och annat grönt och blandar till läckra sallader. Det är ett stående inslag till vår mat varje dag på vintrarna här.

I morgon får du recept på mitt rimmade kycklingbröst med getostsmör och tomatsallad till.

Gröna bladgrönsaker i Alanyas saluhall

Gröna bladgrönsaker i Alanyas saluhall

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/11/16/lchf-pa-hotell-och-restaurang-i-alanya/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 kommentarerLämna en kommentar

  1. Ser helt fantastiskt ut! Du verkar leva det liv jag fantiserar om att göra, har ju aldrig gillat kyla och fukt.Skulle vara intressant att veta lite mer om hur du/ni genomför detta. Tänker både ekonomiskt och praktiskt. Ha det riktigt gott! 🙂

    • Det är det, hoppas du får möjlighet att prova på 🙂 Vi hyr billigt, vår lyxlägenhet betalar vi 350 Euro per månad för. Flygstolar är också riktigt billigt, nu åkte vi för 600 kr enkel. Finns flera bolag att välja bland, som flyger via Istanbul till Antalya även på vintern.
      Börja med att hyra på lägenhetshotell och gå runt och kolla lite vad som finns. Även på Blocket kan man hitta lägenheter att hyra till bra pris 🙂

  2. Tack för vackra bilder och text som inspirerar och ger idéer! Hur bor ni under vinterhalvåret i Turkiet? Jag älskar Turkiet och skulle vilja åka dit på ett annat sätt än ren charter

    • Tack själv 🙂 Vi hyr privat lägenhet men tidigare hyrde vi på lägenhetshotell. Det finns massor av bra ställen till en billig penning 🙂

  3. Godmorgon ! Så roligt att läsa hur härligt ni har det därnere ! Ser helt underbart ut . Så härliga grönsaker ! Ska resa till Mexico i början av jan och undrar hur det ska bli med maten där !! Ha nu en härlig dag i solen och värmen , här hemma är det grått 🙂

    • God morgon. Tack, vi njuter. Mexiko låter härligt också, finns säkert mycket gott där med 🙂

  4. Ser och låter helt underbart ut 🙂

    • Tack, ja det är så god mat här och så trevlig stad med lika trevliga invånare 🙂

  5. Ser underbart ut Birgitta … härligt att få följa er Turkietvistelse, jg längtar ner till vännerna i Side på hotell Kentia apartment.

  6. Vad det låter härligt! Bilderna är så fina. Förstår att du njuter av alla fina råvaror som finns.

    • Tack, ja nu idag skiner solen också så nu är det ännu härligare. Just ätit kycklingen och skrivit ner receptet tills i morgon 🙂

  7. Vilka härliga bilder! Det är bra att få turisttips och härlig matinspiration. Dessutom lite kultur och geografi på kuppen.

    • Tack ❤ Ja, antingen man åker hit eller inte så kan det ju vara kul att se lite vad som finns för lokal mat 🙂

  8. Ohhh jag saknar mitt kök ännu mera nu!! Vill också laga god mat!! Men sparar dina fina recept till våren:)

    • Ja, det är så härligt att laga av de fina råvarorna här 🙂 Bor du på vanligt hotell i Bangkok, utan kök?

  9. Maten är verkligen god här. Vi brukar äta vår middag på Mini Mutfak. De har flera rätter varje dag att välja mellan. Äkta långkok och billigt. 12 lira för varmrätt, sallad, vatten , the och böd för den som önskar. Mycket god mat. Massor av turkar äter där.
    Jag har fått förmånen att vara praktikant i köket två dagar kommande vecka. Skall bli hur kul som helst. Hoppas på att lära mig jättemycket om turkisk matlagning.
    Såg i ett av dina inlägg om en köttaffär som du brukar handla i. Var ligger den?

    • Visst är den. Missat den restaurangen du pratar om. Vi köper vårt kött på Güven Et Kasap mittemot grönsaksbutiken Vitamin eller på Altinbicak Et snett över korsningen från Citirim. Kul med matkurs, den får du berätta o när vi träffas 🙂

      • Tack snälla, då vet jag var köttaffärerna ligger. Har varit i Saluhallen idag och köpt frukt och grönt. Samt lagrad ost. Här skall det bakas dina snacks ikväll. Förra omgången 6-dubbel sats gick åt på fyra dagar.
        Men först en tur till stranden och titta på solnedgången.

      • Härligt att de uppskattas ❤ Solnedgången var vacker från balkongen i kväll 🙂


Lämna ett svar till Barbro Göransson Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: