LCHF-plättar
Jag fick en fråga av en läsare om jag brukar använda Kokosnötmjöl och Fibrex i min glutenfria LCHF-bakning.
Kokosnötmjöl har jag inte använt så mycket, men här kommer ett recept på en god Kycklingpaj som jag gjorde med kokosmjöl, den blev väldigt saftig och fin och kokossmaken passade bra till.
Fibrex använder jag inte heller så ofta, men hittade det här gamla receptet på Kesoplättar från bloggens barndom, som förtjänar att tinas upp igen.
För mer njutning, så kan Du gå in på 100% Östersund och läsa om mina utflyktstips i 100% Naturligt god mat.
Där kan Du också ta del av några tips om Yoga från Karina Freij.
Hon lärde mig för många år sen hur jag kunde göra yogaövningar för min dåliga rygg, något som jag fortfarande utövar varje dag.
Hade nog inte blivit så här bra utan de specialanpassade privatlektioner jag tog då.
Mat och yoga ger ju båda njutning för själen, så det känns fint att vi finns på samma sida.
En annan sida där jag också finns med, är informativa Kostrådgivarna.
Sidan är förutom väldigt intressant, dessutom helt gratis. Inga medlemsavgifter behöver betalas för att ta del av all kunskap.
Där kan Du läsa om recept från mig och kokboksförfattaren Klara Desser, blandat med läsvärda reflektioner kring LCHF, maten och livet från några av landets främsta Kostrådgivare.
Där bjuder jag idag på en mindre söt Inlagd Sill, om Du börjat tänka på att lägga in egen till Påsk.
Vill Du ha tips på fler bakrecept på kokosmjöl, så titta in här hos Marianns LCHF mat och bak.
Har precis fått hem Marianns Baka med LCHF i brevlådan, en väldigt vacker bok med 40 lockande recept på kakor med mindre kolhydrater än normalt.
Kommer att provbaka hennes läckra bakverk från boken till födelsedagskalasen framöver sommaren, då kan det vara gott med något extra festligt.
Boken innehåller både traditionella kakor och mer moderna, som Cupcakes och Whoopie Pies.
Mazariner, Budapestrulle, Hallonmoussetårta, Mandelkaka med Limekräm och Semlor är några av de som lockar mig mest.
Kesoplättar 1 port
1 Ekologiskt Ägg
2 msk Keso
2 msk Grädde
1 msk Psylliumfrön
1 msk Fibrex
1 msk Sesamfrön
1 msk Linfrö
Havssalt
Smör till stekning
Vispa samman ägg, keso, salt och grädde. Rör ner alla frön och Fibrex.
Låt svälla en halv timme. Smaka om smeten är lagom salt.
Grädda tre plättar i brynt smör, några minuter på varje sida.
Lägg upp med olika bär och 2 msk Ekologisk Turkisk Yoghurt blandat med 1 msk Grädde.
Så fina hallon, man kan nästan ta på dem och känna smaken:)
Tack, ja de var fantastiska den sommaren 🙂
Mmmmmm….!!! Va gott det ser ut!!! 😀
Tack 🙂 Ja, nu börjar jag längta efter sommar och bärsäsong.
Ooooooh ja…!!! Jag har väl aldrig längtat så mycket efter våren och sommaren som nu… men det säger jag visst alltid så här års…!! 😉
Inte sett solen många stunder i mars, som brukar vara så fin här i Jämtland.
Kesoplättarna ser väldigt goda ut med alla härliga bär på. Jag har läst många som gjort kesoplättar men inte testat än, kanske är dags snart!
Ha en fin dag!
Tack, Erika. Hade haft en väldigt fin tur till bärskogen när jag tog den här bilden. Kesoplättar är både nyttigt och gott, så dem får du prova 🙂
Hej Birgitta!
Vilken sommarkänsla man får av din tallrik med kesoplettar!
Kram!
Hej, vad roligt att du tittar in! Ja, nu är det bara att vänta på den härliga sommaren, med alla blommor och bär 🙂 Kram tillbaks.