1 Miljon visningar på bloggen

Mandelmussla med Smultron och Grädde

Min första Miljon

Idag passerar min lilla matblogg 1000000 visningar. Det firar jag med att bjuda på bakelser, klicka bara på bilderna så kommer Du till recepten.

Otroligt kul att så många hittat hit på de 2½ åren, som gått sen jag började dela med mig av mina tankar kring mat och egna recept.

Allt började med en 3-timmarskurs på Eclectic Tech Carnival. Det är en internationell teknikmässa för kvinnor, som hölls på Umeå Universitet i juni 2009.

Jag hade tänkt starta en hemsida för att samla alla mina recept, så jag så småningom kanske skulle kunna få dem utgivna i en kokbok.

Hemsidan blev inte av, förstod nästan inget på den kursen, som hölls på Engelska.

Hade precis fått en ny dator av min snälla Systerson, så den gjorde också att jag hade svårare att begripa hur jag skulle göra.

Jag har ju aldrig arbetat med datorer, så den nya tekniken var rena Grekiskan för mig.

De hade knappt hittat in i restaurangköken, medan jag fortfarande jobbade i slutet på 90-talet.

Men bloggkursen gick bra, det mesta gick in, så jag startade Birgitta Höglund’s Mat samma kväll.

En kokbok har det också resulterat i.  LCHF för seniorer skrevs 2 år efter att jag började blogga.

Bokus.com ligger boken nu på 13e plats på topplistan av försålda böcker inom kategorin Mat och Hälsa och på 15e i kategorin Mat och Dryck.

Idag har jag fått ihop 840 inlägg här på bloggen. Det är en mix av alla typer av rätter, det allra mesta naturlig och lättlagad LCHF-kost.

Tack för att Du tittar förbi härinne i mitt kök. Du får gärna hjälpa till att sprida min matfilosofi vidare.

Det här är ett fantastiskt bra sätt att kunna dela med mig av min matkunskap, som jag samlade på mig under 18 år i olika restaurangkök.

Jag vill sprida kunskapen om att det är enkelt att laga naturligt god mat, till alla som ännu inte upptäckt hur givande och roligt det kan vara.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2012/01/03/1-miljon-visningar-pa-bloggen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

24 kommentarerLämna en kommentar

 1. Jätteroligt! Alltid roligt med många läsare och många inlägg.

  Nu tror ju inte jag att LCHF är bra för alla och mot allt, men ändå;)

  Jag tror mer på det ”gamla” sättet att äta, det vill säga lite av allt, så jag tror också att till exempel kokt potatis inte är någon fara, på samma sätt med grovt bröd. Det har ju svenskar ätit av i minst 100 år. Däremot så är säkert inte all pasta, vitt bröd, vitt ris och socker det allra bästa. Och inte allt socker i flytande form heller;)
  Men alla blir ju saliga på sin tro.
  Det som jag tror är viktigast, är rörelse och motion, vilket även äldre behöver, och då kan man äta lite av allt;) Men rörelsen har försvunnit med den moderna tiden så att säga, för kroppsarbete finns ju knappt nu för tiden.

  Hmm…jag visste inte att Annika Dahlqvist har stor erfarenhet av att vårda äldre…stämmer det? Har hon jobbat på ett äldreboende menar du?

  ha en tippentoppen kväll!

  • Hej Trollpackan och Välkommen till mitt kök. Visst blir vi saliga på vår tro, jag tror väldigt mycket just på LCHFandet.
   Tyvärr är potatisen i samma dåliga klass som de andra snabba kolhydraterna när det gäller dess påverkan på blodsockret, därför undviker jag både bröd, pasta och potatis.
   Motion anser jag också är mycket viktigt, vi behöver alla röra på oss mer.
   Annika D är läkare och har lång erfarenhet av vård av äldre på de hälsocentraler hon arbetat på tidigare. Just nu jobbar hon som distriktsläkare på Stöde vårdcentral. Vet däremot inte om hon arbetet på äldreboenden.
   Ha det bra du med 🙂

 2. GRATTIS BIRGITTA! Helt underbart roligt! Men…….det har bara börjat tror jag. DET KOMMER MERA!!! Nu när fler och fler upptäcker din blogg och dina böcker och andra sammanhang som du är med i.
  Det härliga med din blogg är att du ger ut av av dina kunskaper och upplevelser på ett så enkelt och lättläst sätt. Det är läsning som mättar både mage och själ! Jag fortsätter att läsa din blogg och njuta av dina goda recept.TACK BIRGITTA för att du startade din blogg!

  • Tack för alla dina vackra ord, Gullbritt 🙂 Det känns så himla roligt att jag lyckats förmedla precis det du skriver, att det ska vara enkelt och lättläst. Så att vem som helst, oberoende av tidigare matkunskaper, ska kunna följa mina recept. Och att samtidigt kunna få en liten känsla av välbehag 🙂

 3. Grattis! Själv har jag inte ens nått 10000 så en miljon känns helt vansinnigt. Men, du har ju många bra recept och spännande inlägg så varför inte?

  • Tack, Elin. Kämpa på, en vacker dag når du miljonen också. Blir glad åt ditt fina beröm 🙂

 4. Vilken framgång! Grattis! Din sida är alltid ett säkert kort när inspirationen tryter.

  • Tack, Berit. Känns så kul att jag kan inspirera till god mat lite här och där ute i stugorna 🙂

 5. Ett stort Grattis 🙂

  • Hej Gottelisa och Välkommen till mitt kök. Tack, riktigt skoj att ha blivit så här stor bara av att skriva om naturligt god mat 🙂

 6. GRATTIS!!! 😀
  Ja, vad säger man…?? Annat än: Because you’re worth it!! 😀
  KRAAAM!!!

 7. Ett rungande hurra för dig Birgitta!

 8. Grattis! Ser att du har mandelformarna på bilden. Jag bakade dom till annandagsmiddagen och dom gick åt till minsta smulan! Gillades alltså även av dom som inte äter LCHF!
  Tack för ytterligare ett bra recept. Hittills har jag inte blivit missnöjd med något av de jag testat! Och det är många! Tvärtom, så ser jag att det står Birgitta Höglund som skapare,då VET jag att det blir gott!!!

  • Tack, Åse. Vilket fantastiskt fint beröm du kommer med, det är så jag rodnar 🙂

 9. Grattis. Din sida är jättebra

 10. Tjohoooo! Grattis! 🙂 En häftig gräns att nå!

  • Tack! Ja, vem kunde tro att det skulle bli en sån fantastisk siffra, när jag skrev mitt första inlägg om äggröra 😉

 11. Stor grattiskram till dina välförtjänta framgångar Birgitta!

  • Hej Pia och Välkommen hit från Kostrådgivarna 😉 Tack, det är riktigt kul att arbetet börjar visa resultat, på alla möjliga fronter nu. Kram 🙂

 12. *fanfar* Grattis! Kram! Heja! 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: