Glassreklam
Jag fortsätter med min version av den Jämtländska Matveckan. Idag blir det lite ohejdad reklam igen, för mina favoriter bland Jämtländska godsaker.
Ibland njuter även jag av en riktigt god glass som dessert till fest. Gärna med syrliga bär till.
Fjällgårda Gräddglass har kombinerat de här två smakerna på ett väldigt fint sätt.
Den lilla glassfabriken på Rösta’s gamla mejeri har lanserat sina bärglassar av hög kvalitet nu under sommaren.
En av delägarna i Fjällgårda är min goda Vän och före detta chef på Verkö Slott, Eva Eriksson.
Slottet gjordes på 90-talet om till restaurang och hotell av tre Bönder från Norderön och jag fick den stora äran att bli Köksmästare.
Eva har inte bara varit restaurangchef, hon jobbade förut även som djurskötare på Torsta Naturbruksgymnasium. Nu har hon gått vidare till glasstillverkning istället.
Intresset för naturlig mat går ofta hand i hand med intresset för djurskötsel, det märks inte minst på alla gårdsmejerier vi har här i Jämtland.
Tyvärr läggs fler och fler lantbruk ner, det ser vi ju inte minst på smörbristen som råder idag.
Då är det roligt att gårdarna kan utvecklas till något nytt inom matbranschen.
En annan av mina chefer från Verkön, Urban Olausson, driver idag gårdsmejeri med butik och restaurang på Tivars Gård på Norderön.
Fjällgårda Gräddglass är tillverkad på lokala råvaror i största möjliga mån.
Glassen är tillverkad på grädde, mjölk, äggulor och socker, vilket ger en ren, fräsch smak. Den är inte alls så söt som de flesta andra märken.
Den finns än så länge i smakerna blåbär, lingon och svarta vinbär. Bären som förstås också är Jämtländska, kommer från bärförädlarna Blåtand.
Svenska Designpriset har i år nominerat Fjällgårda Glass till priset för vackraste förpackning.
Glassen säljs genom Smakriket Jämtland och den rikstäckande grossistfirman Martin Olsson, så den ska gå att få tag på över hela landet.
Så vill Du ha en riktigt god glass till festliga tillfällen, fråga efter den i Din butik.
En skopa glass om dagen gör kroppen glad! 🙂
Hej Andrea och Välkommen till mitt kök. Särskilt så här god glass, den gör mig riktigt glad 😉
Hmmm… ser gott ut. Man kanske skulle göra slag i saken och flytta upp till föräldrarnas hemtrakter – var i Östersund två dagar i somras – alldeles för kort tid.
Finns förstås inga jobb i min bransch, så jag får väl sadla om och starta trendig LCHF-restaurang 😉
En sån restaurang skulle vi bli glada åt, så flytta gärna hem igen 😉
Det ser riktigt gott ut! Härlig blogg! Har precis hittat hit och kommer tillbaka snart igen. 😉
Hej Jeanikee och Välkommen till mitt kök. Roligt att höra att du tycker om det du ser härinne. Du får titta in så ofta du vill 😉
Ett litet tips för den hälsomedvetna: http://www.plushalsa.se
Hej Hälsa och Välkommen hit. Ja, nyponpulver kan vara bra vid värk och annat 🙂
Vackert! Vi har kort hos Martin Olsson, så det ska jag komma ihåg nästa gång vi har kalas här. Kram!
Perfekt, då kan du köpa till grossistpris också. Martin Olsson var alltid min favorit när jag var köksmästare, köpte helt fantastiskt kött därifrån. Kram tillbaks 🙂
Hejsan Birgitta!
Gu så gott. Jag älskar glass, är en ”glassoman”.
Men ibland gör jag glassfria månader och efter tre dagar svettas jag vanilj som en doftgran.
Ska fråga efter den här i Södertälje, men jag tror inte den finns.Vi har en lokal glasstillverkare i Järna. Som är ”hemgjord” Lite av det exclusiva smaksensationerna som finns..
Hej. Jag är inte så speciellt förtjust i glass annars, just för att den brukar vara för söt och vaniljstinn. Järnaglassen är suverän, brukar köpa den på resorna till Sörmland. Blir glass på sin höjd 3-4 gånger per år för mig, så jag har aldrig upplevt utsvettad vanilj 😉