Månadens matkrönikor i Östersund och Alanya

Mat i tidningar och på vykort

Nu har båda mina matkrönikor hittat ut på nätet. Så idag bli det ett inlägg med länkar till dem båda.

Har fått ont i ryggen, för första gången på länge,  så jag tänker ta det lugnt med skrivandet några dagar. Fler bilder och recept från stugan i Dalarna följer i nästa inlägg.

Hösten med sitt gråkalla väder kryper närmare, det brukar ofta ha en försämrande effekt på mina leder och muskler.

Om några veckor bär det av till värmen, så jag får hålla ut så länge. Då blir det långsemester i Alanya, för att stärka både kropp och själ.

Det jämna, varma klimatet vid Medelhavet gör alltid att jag mår bättre efter en tid där.

Det är de snabba växlingarna mellan högtryck och lågtryck som ställer till det här hemma, i kombination med en temperatur kring 10 och fuktighet som går in överallt.

För att få lite värme inombords nu i höstrusket, kan Du njuta av bilder på Kräftor i 100% Östersund med recept på goda tillbehör.

För ett helt vegetariskt recept att ta till nu när grönsakerna är som bäst, är det min krönika ”Swedish Chef in Alanya” som gäller.

Där serverar jag Smörstekt Halloumi med varm Tomatsalsa i Hello Alanya Magazine. Den krönikan finns på sidorna 56-57.

Här kan Du också gå in och njuta av vacker mat på Tasty Cards, som har stora vykort med riktigt fina matbilder med recept.

De skrev och erbjöd ett samarbete, men mina snabbtagna, enkla bilder höll tyvärr inte måttet för att tryckas som vykort.

Får väl köpa mig en lite bättre kamera och lära mig mer om fototeknik framöver, om jag vill att mina bilder ska synas på andra ställen än i blogg och tidningar.

Annars är det inte ofta Du får se reklam på min sida, men de här vykorten är så fina så jag gör ett undantag.

Det är många som hör av sig nu, särskilt efter att det blivit officiellt att jag skrivit en kokbok.

Jimmy Moore på Livin’-La-Vida-Lowcarb frågade om jag ville vara med i en av hans podcast-intervjuer.

Mycket hedrande, men min Engelska känns inte helt bekväm i en lång intervju. Trivs bättre vid tangentbordet än att prata i radio.

Du kan gå in och lyssna på hans intervju med Dr Andreas Eenfeldt (Kostdoktorn) och Dr Sofie Hexeberg från Norge, de blev intervjuade för ett par veckor sen.

Jag fick också ett erbjudande från en reklamfirma häromdagen. Mot betalning ville de lägga in riktad reklam till mina läsare, men där avböjde jag direkt.

Du kommer även i fortsättningen att slippa reklambanners som flimrar förbi på min blogg.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/09/11/manadens-matkronikor-i-ostersund-och-alanya/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommentarerLämna en kommentar

 1. Kvalité på allt Du gör, Krya på dig, ta fram värmedynan den är go den och gör gott.

 2. Sorry att jag läste så slarvigt…!! Jag brukar inte göra det, men jag är så extremt trött just nu. Tror att jag kanske har en förkylning på gång…!

  • Ingen fara. Vet ju att du alltid har koll annars, så jag förstod att du var lite off. Krya på dig-kram 🙂

   • ♥ Tack!! 😀

 3. Jag tycker också att det är bra med en reklamfri blogg. Din blogg och Anna Halléns blogg tycker jag är de absolut bästa LCHF.bloggarna med varierad kost och bra recept. Blir så trött på BBB-kosten som höjs till skyarna på vissa forum. Ser fram emot din kokbok. Läser just nu Anna H:s bok LCHF husmanskost och den tycker jag verkligen är bra.
  Ta det lugnt nu så att du blir bra i ryggen. Jag märker också att för många timmar framför datorn gör att jag blir sämre i min nacke/rygg.

  • Tack för berömmet, Ingmarie 🙂 Är också en stor fan av Anna’s blogg och böcker, tycker verkligen hon har en sund inställning till det här med mat. Hon var den första som publicerade mina matbilder och recept, innan jag hade startat den här bloggen. Sen har det utvecklats till ett litet samarbete även i hennes böcker och kursmaterial, känns verkligen hedrande att hon vill ha med mina recept i sitt koncept.
   Jag har dragit ner datortiden ordentligt senaste dagarna, är redan bättre 😉

 4. Håller med skribenterna här ovan!! Jag vill inte heller ha reklam på min blogg!!
  Ditt recept i detta nummer av Hello Alanya lät verkligen gott!! Fast jag tycker att Halloumi är i saltaste laget…! Men med rätt tillbehör är det jättegott!!
  Hoppas ryggen blir bra i raketfart!!

  • Nej, det räcker att göra lite reklam nån gång ibland i inläggen för sånt man gillar, utan att det ska behöva fara omkring en massa reklam som stör läsningen. T.ex äkta Cypriotisk, handgjord Halloumi från Zeta 😉 Den är bäst här på hemmaplan. Håller med, många är för salta, men det går bra att ta dem ur förpackningen och låta ligga i vatten i kylen ett dygn. Då dras en del av saltet ut. Lärt mig det på plats på Cypern.

   • Tack för tipset!! Det ska jag prova!
    Ska man lägga Halloumin i vatten då eller bara rakt uppochner på ett fat??

   • Som jag skrev, lägg i vatten i kylskåp. Ner med hela biten i en skål med vatten bara. Då dras en del av sältan ur.

 5. Åååå vad skönt att din blogg ska fortsätta vara en reklamfri zon. Uppskattar ditt beslut mycket!
  Önskar dig god bättring med ryggen!

  • Tack, Cissi. Hade lite funderingar förr på att starta en hemsida, där jag kunde välja vilken typ av reklam jag själv ville. Från t.ex lokala köttproducenter och grönsaksodlare. Men nu skriver jag ju så mycket annat, så den idén kommer inte att bli av. Så jag fortsätter som förr, så länge jag har nåt att skriva och det känns kul 🙂

 6. Vill bara säga att jag uppskattar ditt beslut om en reklamfri blogg!

  Tack! 🙂

  • Tack ska du ha för den uppskattningen, Sökaren 😉
   Det var ett beslut jag tog redan när jag startade bloggen, att den skulle vara en reklamfri zon. Är så less på all reklam som blinkar överallt i dagstidningar, på bloggar och vart man än vänder sig.
   Har fått höra många gånger att jag skulle kunna tjäna mycket pengar på att ha reklam. Har till dags dato inte tjänat en krona på den här bloggen.
   Vill hellre tjäna dem på ett gammalt hederligt sätt, genom mitt matskrivande. Den önskan har nu börjat bli uppfylld, tack vare att mina recept nu hittat ut i både tidningar och böcker 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: