LCHF Omelette med Sardiner och Gräddost

Fet njutning

Om Du, liksom jag, tycker mycket om fet mat, så är den här omeletten en riktig höjdarfrukost.

Mättnaden lägger sig som en varm filt över magen, lunchen kan dröja till långt in på eftermiddagen.

Abba har en riktigt god konserv, Kung Gustaf lättrökta Sardiner i Olivolja och Balsamvinäger.

En ny favorit härhemma, perfekt att ha på lut i sommarskafferiet.

Tillsammans med Keso, kokt Ägg, Majonnäs och lite grönt passar en burk alla tider på dygnet, när matlagningslusten går på lågvarv.

Att den här typen av burkmat även ger ett bra tillskott av Omega-3, gör det hela ännu bättre.

Omeletten fick ett drag av Pizza med den här fyllningen med tomat, timjan och gräddost.

För Dig som hellre äter en matig smörgås på morgonen, titta in här hos Åse på 56kilo.se.

Hon skriver om ett av mina recept som finns med i nya kokboken LCHF för kvinnor av Anna Hallén.

Jag har inte läst boken än, men ser verkligen fram emot att göra det.

Sardinomelette

2 Ekologiska Ägg

2 msk Grädde

Havssalt och nymald Vitpeppar

2 tärnade Cocktailtomater

1 msk hackad Timjan

1 msk Smör

1 msk Ekologiskt Kokosfett Naturell

1 dl riven Gräddost

1 burk Sardiner i Olivolja

Fräs tomattärningarna i smör och kokosfett i en teflonpanna. Vispa hastigt ihop ägg, grädde och kryddor.

Häll omelettesmeten över tomathacket, rör och lyft smeten från botten med stekspaden under en minut, så blir det en krämig omelette.

Lägg sardiner på ena halvan och strö riven ost över. Vinkla pannan lätt och låt omeletten glida upp mot kanten.

Vänd över andra halvan med hjälp av stekspaden och låt alltsammans glida över på en tallrik.

Servera med Örter och Rädisor. Njut av en suverän LCHF-frukost.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/08/15/lchf-omelette-med-sardiner-och-graddost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hittade hit av en slump som man så ofta gör när man tittar runt på olika bloggar, letar efter nya favoriter, nya bekantskaper.
    Är du duktig på det här med LCHF? Är det inte skadligt för kroppen med så mycket fett i längden?
    Har själv i perioder undvikit att äta fett för att jag själv trott att det var bästa metoden, vad säger du?

    Mvh Mrs G

    • Hej Mrs G och Välkommen till mitt kök. Jag anser mig nog vara rätt så duktig på LCHF, har själv ätit den här maten i 2½ år nu och plöjt igenom mängder med forskning i ämnet 😉 Mår så mycket bättre än förr när jag åt mycket kolhydrater som pasta och bröd. Fett har vi ju ätit gott om ända sen tidernas begynnelse när vi jagade vilt och åt mycket fisk för att överleva. Det är bara de senaste ca 50 åren som vi undvikit fett, med katastrofala följder på folkhälsan. Läs lite mer om LCHF här hos mig eller via länkarna jag har i marginalen, du kommer att bli förvånad så bra det kan vara för kroppen att äta naturlig mat 🙂 Lycka till

  2. Hejhej! Jag skrev just på Åses blogg att jag gillade ditt bröd!

    • Hej Viktoria och Välkommen till mitt kök. Vad roligt att mina recept sprider sig lite hit och dit och framför allt kul att de uppskattas 🙂

  3. Ujuj, ser goooott ut!!! Just mättnaen är ju verkligen a och o, då får man ro i kropp och sinne!

    • Hej Åse. Kul att du gillar både mitt bröd och omeletten 😉 Visst är det härligt att det vi äter ger en sån frid, vilken skillnad mot det speedade läget man fick av pasta, bröd och sötsaker…

  4. Jättegott. Jag hade allt hemma utom osten, men det gick bra ändå. Tack.


Lämna ett svar till Viktoria Schiöler Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: