Frukost efter skogspromenad
Fortsätter på gårdagens tema med en till variant av frukost på LCHF-vis.
Tog en lång, härlig skogspromenad på morgonen innan solen blev för varm.
En burk makrill och keso med tillbehör är då en mycket lättlagad måltid att fixa till när hungern är stor.
Skrivit om Abba’s Mästarmakrill för bara ett litet tag sen från semestern i Gnesta.
Men den här frukosten blev så god så då gör det inget med en liten upprepning.
Mästarmakrill har en hög halt av Omega-3 och låg halt av kolhydrater, bara 2,5%.
Så den är ett utmärkt exempel på mat som passar oss LCHF-are.
Kesoröra med Avocado
1 dl Keso
½ dl Hellmans Majonnäs
½ Avocado
2 msk Crème Fraiche
1 tsk Kallpressad Olivolja med citronsmak
Havssalt och nymald Vitpeppar
Rör samman keso, majonnäs och crème fraiche. Skär avocadon i små tärningar, vänd försiktigt ner i keson. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
Lägg upp tillsammans med en burk makrill. Ringla lite extra olja över makrillen, det ger ännu bättre smak och mer nyttigt fett.
Strö över lite örter, jag tog persilja, citrontimjan och en Syd-Afrikansk lökväxt där de fina bladen har en mild vitlökssmak.
Krasseblommor är både vackra och goda, de har en lite pepprig senapssmak.
Förresten: mosar eller hackar du Avocadon till röran?? Du skrev inget om det…!
Glömde skriva att jag skär den i bitar, tack för att du upplyste mig om missen 😉
Förutom makrillen (för min del) så låter det jättegott!!
Var kan man få tag på den där Afrikanska lökväxten?? Den låter ju spännande!!
Köpte den på en trädgårdsmässa på Jamtli i våras, minns inte av vilken handelsträdgård. Mycket god och vacker, du får fråga om du har nån bra trädgård i närheten 🙂
Tack för upplysningen!!
Ja, vi har en handelsträdgård inte långt ifrån där jag bor! Ska höra efter där!! 😀
Varsågod. Den är inte bara god utan vacker också, både blommorna och bladen.