Frukostnjutning
Våra Jämtländska jordgubbar har högsäsong just nu. De långa soliga sommardagarna, ger dem extra mycket smak.
Det är en av de njutningar som jag absolut inte skulle vilja vara utan.
En del som äter LCHF utesluter alla bär ur sin kosthållning. Men för mig fungerar det riktigt fint att äta dem som dessert eller tillbehör till en måltid.
Jag drar hellre ner på de alkoholhaltiga dryckerna eller mörk choklad och gläds åt vår korta bärsäsong.
Dagens tips är en lättlagad frukost som blir riktigt mättande, när Du vill ha omväxling till typiska LCHF-varianter som Ostomelette, Ägg och Bacon, Laxfrukost eller Sardiner med Äggsmör.
För att frukosten ska räcka ända till lunch, komplettera gärna med en ost och skinkrulle fylld med smör eller ett kokt ägg.
Kesofrukost
1 dl Keso
½ dl Crème Fraiche
1 msk hackade Valnötter och Mandlar
1 msk Pumpakärnor
2 Jordgubbar
Rör ihop keso och crème fraiche. Lägg upp i en fin skål. Strö nötter, mandlar och pumpakärnor över.
Keson gör att proteininnehållet blir högre och mättnaden håller i sig längre.
Rysk, Turkisk eller Grekisk Yoghurt fungerar förstås också fint att blanda med keso, men då blir det ju lite magrare.
Skär jordgubbarna i fyra delar och lägg runt kanten. Njut av sommarens allra ljuvaste smaker.
Ja, det tycker jag att du ska!! Enkelt men supersmaskigt!! 😀
[…] på gårdagens tema med en till variant av frukost på […]
En frukost helt i min stil!!
Jag njuter också av bär så här års! Vi har ju ganska mycket eget i trädgården!! Precis som du finns det annat jag hellre avstår ifrån än trädgårdens delikatesser!! Dock inte mörk choklad…!! 😛
Här har jordgubbarna tagit slut för länge sen och hallonen börjar också sina…! Men blåbär finns det gott om i skogarna häromkring!! 😀
Förstod nog att du skulle tycka om den, Anneli 🙂 Jag njuter lite mörk choklad ibland också, men vill visa att det är ungefär samma mängd kolhydrater vi pratar om, choklad har ju inte bättre sorts kolhydrater än bär 😉
Ja, precis!!
Hyvlad mörk choklad på hallon med lite grädde till….! 😛 Det avstår jag INTE från om det står till buds!! 😀
Oj så gott det lät, det måste provas 🙂
Ser jäkligt fräscht och jätte gott! Kanske man ska göra till lördagsfrukosten…
Hej Markus och Välkommen till mitt kök. Tack, roligt att du gillar min lilla frukost 🙂
Jordgubbar är toppen! Men här nere verkar försäljarna ha övergått till holländska och det känns ju inte lika spännande.
Tycker fröken Dill
Här får vi njuta ett tag till, hörde att det var mycket kart fortfarande. Och så börjar hallonen mogna nu också, nästa njutning 😉
Eller varför inte blanda med vispad grädde och lite vaniljpulver? Fast då har du i och för sig fått en finfin ris á la Malta, snarare än en sommarfrukost. 😉
De Jämtländska jordgubbarna är verkligen i en klass för sig! Jag plockade och frös ner i småförpackningar när jag var uppe nu i somras. På så vis kan man få go’frukost även i februari! 🙂
Det är också gott, men lite mer som dessert. Här två varianter på det sen förra året.
https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/09/06/lchf-husmanskost-av-anna-hallen/
https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/05/19/keso-a-la-malta-med-rarorda-skogshallon/
Vi har tur som får njuta av Jämtgubbarna, de är i en klass för sig 😉