Broccoligratäng LCHF

En snabb lunchrätt på temat Bacon och Ägg

Ännu en av rätterna som fanns på bloggen i början av min matskrivarkarriär.

Det var också de första månaderna som jag höll på med LCHF, så det blev en hel del nya varianter av gamla favoriträtter.

Broccoligratäng var en populär lunchrätt under mina restaurangår, i den här tappningen även ett mycket bra exempel på Lågkolhydratkost.

Nu har jag ätit mindre av kolhydrater och större mängd fett i över 2 år och mår bättre än någonsin förr.

Led och muskelvärk, sömn, stress, krånglande mage och vikt har alla stabiliserat sig på en nivå jag förr inte trodde var möjlig.

Har Du drabbats av något av de här moderna livsstilsproblemen, så dra ner på socker och mjöl åtminstone ett tag på försök.

Kunde jag bli bättre i min Fibromyalgi och besvärliga mage, så kanske Du också kan må bättre framöver.

Broccoligratäng

½ pkt Ekologiskt Bacon

Några buketter Broccoli

1/4 skivad Röd Paprika

½ Gul Lök

2 msk Crème Fraiche

1 tsk Fransk Senap

Nymald Vitpeppar

1 Ekologiskt Ägg

Några skivor Gräddost

Skär bacon i bitar och dela broccolin i små buketter. Strimla löken.

Stek allt hastigt i smör, rör ner senap, kryddor och crème fraiche. Koka en minut.

Häll upp i en ugnsform, knäck ett ägg i mitten. Skär några skivor ost och lägg på stuvningen. In med det hela i ugnen på 200° i 15 min.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/07/04/broccoligratang-lchf/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Din variant av broccoligratäng skall jag absolut testa. Det ser verkligen jättegott ut. Visst skall man äta det som främjar hälsan och man känner sig frisk av. Det där med kost är alltid intressant. Jag tycker om din kost för att den ingår en hel grönsaker i den. Jag tror inte att en enda diet (LCHF) är det allena saliggörande och rätta. Titta på Okinawaborna som man bara äter ungefär 5% kött, mycket fisk och massor av grönsaker och har den längsta livslängden av alla. Och dessutom håller sig friska och vitala långt upp i åldrarna…..

    • Tack, Ingmarie. Visst är det så, att den kostmodell som passar vissa, kanske inte passar andra. Vi är nog också rätt mycket anpassade efter den kost våra förfäder åt, på olika platser på jorden.
      Det ser vi ju på inuiter och samer, som levde till stor del bara på kött och fisk och mådde gott av det. Nu har de blivit sjukare av den västerländska kosten. Lika med de Okinawabor som flyttat till Hawaii och börjat äta skräpmat, väldigt mycket övervikt och sjukdomar bland dem, såg jag på ett program av BBC häromåret.
      Här i norden har det varit mycket vilt, fisk, fågel, ägg, svamp, rötter och bär och inte spannmål mer än några tusen år, pga klimatet.
      Jag vill ha mycket grönt till kött och fisk, det ger variation, smak, tuggmotstånd och färg 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.