Minutbiff med Ägg och Hamburgerdressing

Mat på Minuten

Jag hittade en för mig ny styckningsdetalj på Konsum. Minutbiff från Jämtlandsgården.

På paketet framgick inte varifrån på djuret denna bit kom, men jag kan säga att den tog ganska många minuter att äta.

Såg på deras hemsida att köttet var från rullen, inte så konstigt att det var lite svårt att få tänderna igenom.

Minns Mamma’s Saltrulle på älg från det jag var liten, den fick koka länge tillsammans med Julskinkan för att bli mör.

En köttbit som blir tämligen seg utan lång tillagning alltså, om än med väldigt god smak.

Det var första gången jag köpte en liknande köttbit, som blivit till hackebiff i något slags skärverktyg. Det blir även den sista.

Minns också hackebiffen som Kalle Anka ofta åt i min barndom, det var innan det blev populärt att kalla dem hamburgare.

Det blir betydligt godare att köpa köttfärs, helst nymald, då vet man också att det är mört kött man får på tallriken.

Med en krämig dressing och ett stekt ägg, slank den ändå ner till slut, men lite ont i käkarna fick jag allt.

Hamburgerdressing

1 dl Majonnäs

½ dl Ättiksgurka

1 msk Heinz Tomatpuré

1 tsk osötad Senap från Druvan

Havssalt

Chiliflingor

Rör samman majonnäs, tomatpuré och senap. Krydda med salt och chili.

Hacka gurkan i små tärningar, låt rinna ev en stund i sil. Blanda ner gurkan i dressingen, ställ i kyl en stund så smakerna mognar fram.

Servera till en god köttbit eller hamburgare, med stekt Ekologiskt Ägg, Cocktailtomat och färsk Timjan.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/07/minutbiff-med-agg-och-hamburgerdressing/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommentarerLämna en kommentar

  1. Minutbiff kommer från fransyskan. Jag har fått bäst resultat genom att strimla den och sedan steka den hårt och snabbt.

  2. Japp, då var middagen avklarad. Inget problem med biffarna, lätta att dela. Inhandlade i vår närbutik (Citygross).

    3 minutbiffar stekta i smör, med ostskivor emellan. Kompletterad med stekt ägg och coleslaw.

    Kommer att göras fler gånger….

    • Tur att det finns bättre varianter av minutbiffarna, din låter god. Just namnet kan ju betyda vad som helst, från en tunn lövbiff, till en hamburgare, till en sönderhackad skiva av rullen 😉

  3. Spännande! Fick med mig ett gäng minutbiffar hemifrån. Ska se om det är ”tuggmotstånd” 😉

    • Hej Anders och Välkommen hit. Skriv gärna och rapportera om dina är bättre 😉

  4. Haha, men det såg iaf gott ut 😉

    • Det var det, men oj vad jag fick tugga 😉 Hoppas de läser det här och slutar sälja såna köttbitar…


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: