Tacofisk med Vitkålssallad

Middag på rester

Det här blev min middag en dag när kylskåpet var lite tomt. Rätt trött var jag efter en lång promenad i skogen, så det skulle gå snabbt att laga till.

Som ensamhushåll går det inte att handla alltför stora kvantiteter, så därför försöker jag få till godsaker även på små rester.

Därför blir det också en del upprepningar av råvarorna jag använder, hoppas Du har överseende med det.

Nu var det en stekt sikfilé som behövde fräschas upp lite. Den blev riktigt god, gratinerad med mycket ost och kryddor.

Det är extra roligt att laga mat i ugnen just nu, eftersom jag varit utan det hela vintern.

Har Du bara rå fisk, så stek den först lätt i smör innan den blir gratäng, så blir den inte så vattnig.

En cocktailtomat och en liten bit paprika fanns i grönsaksväg, men det gav en hel del smak och färg ändå.

Tacokrydda är inte nåt som förekommer så ofta hos mig, men som smaksättning i en fiskgratäng blir den riktigt bra.

Änglamark har en bra Spice Mix för Taco och Tortilla, utan glutamat och annat fusk.

Tillbehör blev en lite lyxigare pizzasallad, med mandel och soltorkade tomater.

Så med enkla medel, går det att få till en bra LCHF-måltid som är betydligt godare än den mesta snabbmaten.

Tacofisk

150 gr Smörstekt Fisk

1½ dl riven Gräddost

2 msk tärnad Paprika

1 Cocktailtomat

1 tsk Änglamark Spice Mix

Havssalt

Chiliflingor

Vitkålssallad

2 dl finstrimlad Vitkål

10 Mandlar

2 soltorkade Tomater i Olja

2 msk Kallpressad Olivolja

1 tsk Äppelcidervinäger

Havssalt

Chiliflingor

Krama vitkålen mellan fingrarna en stund i en bunke. Då blir den mjuk och drar åt sig dressingen bättre.

Blanda ner grovhackad mandel och finstrimlad tomat. Häll över olja, vinäger och smaksätt med salt och chili.

Låt salladen dra en stund, medan Du gör gratängen.

Lägg den stekta fisken i en gratängform. Krydda med tacokrydda och chili efter smak.

Skär tomaten i tunna klyftor och strö dem och paprikatärningarna över fiske. Täck med rejält med riven ost.

Gratinera på 200° i 15 minuter. Servera med pizzasalladen.

Här nedan får Du se så vackra omgivningar jag har där jag bor. Konstigt nog ser jag sällan någon annan som är ute och går i skogen.

Det är ren meditation att gå där och lyssna på vinden i träden och fågelkvittret. Vårvintern är en härlig tid.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/03/24/tacofisk-med-vitkalssallad/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommentarerLämna en kommentar

  1. Måste testa din fisk med tacokrydda. Blandar min egen och älskar taco till allt möjligt. Hittar alltid nya användningsområden att inkorporera den. Fisk blir nästa! Tack för det receptet!

  2. Dette ser jo også supergodt ut Birgitta!!

    • Tack, det blev riktigt bra. Tror den hade blivit ännu godare med din Tacokrydda, ska testa det så småningom 🙂

  3. Mmm, det såg gott ut! Vackert serverat dessutom. Jag har precis en sån brandgul ugnseldfast form i skåpet, ärvd från mina föräldrar.

    • Hej LatMask och Välkommen till mitt kök. Roligt att du uppskattar min mat 🙂 De här formarna är mina favoriter, köpt flera på loppis. Precis som tallrikarna.

  4. Vid kylskåpsrensning brukar kreativiteten flöda och ibland blir det riktiga höjdare och detta verkar som det blev det.

    • Ja, nöden brukar skärpa uppfinningsrikedomen, Jimmie 🙂 Inte så vackra som dina kreationer, men gott ändå..

  5. Fisk är ju ingenting för mig – det är svårt att översätta till vegetariska, men salladen lät väldigt god!! Och vi har fortfarande rätt gott om vitkål i jordkällaren som behöver ätas upp innan det blir för varmt ute, för så chanserar den rätt fort!
    Pizzasallad idag alltså!! 😀

    • Den blir nog god på quornbitar också 😉 Härligt med egen vitkål nästan hela vintern.

  6. Verkar gott med tacokrydda på fisken. Jag har hittat ett recept på egen tacokrydda. Ska blanda till den någon gång och provsmaka. Kanske blir riktigt bra 🙂

    Om du går in på Kockens sida/Press kan du som matbloggare få ett provkit på posten. Innehåller 4 burkar delvis ekologiskt.

    • Har också tänkt testa egen, men du kanske hinner före 😉 Tack för tipset om provkitet.

  7. Kan tänka mig att det blir lite svårt att laga enportioner och få variation på det. Fisken ser smaskens ut!

    • Tack 🙂 Ja, det går ju inte att ha ett jättelager av råvaror hemma. Så då gäller det att trolla med knäna 😉


Lämna ett svar till Birgitta Höglund's Mat Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: