Renkorv med Halloumi och varm Äppelsallad

Hemma igen

Så var jag då hemma i Sverige igen, efter 2 sköna månader i Alanya. 2 resdagar tog det för att ta mig hem, med en övernattning på fina Quality Airport Hotel vid Arlanda på vägen.

Lika viktigt som det blivit för mig att leva så naturligt som möjligt när det gäller maten, så har även hotellboendet blivit ett viktigt val.

För att en resa inte ska bli alltför jobbig, väljer vi ofta att börja och sluta med en hotellnatt.

Resandet har ju blivit lite osäkrare de senaste vintrarna, med försenade flyg och tåg på grund av extremare väderförhållanden och sämre underhåll av järnvägsnätet.

Jag har fortfarande lite svårt att sitta alldeles för länge, det kan göra att jag får mer ont under flera dagar. Så det är väl värt priset att övernatta på hotell.

Nordic Choice Hotel’s har visat sig vara ett väldigt bra val, de har ett stort miljötänkande i sin policy.

De har den absolut bästa frukostbuffén som jag upplevt på resorna, med mängder av KRAV-märkta alternativ.

Nu blev det inga bilder tagna på maten på den här resan, tog lite kameraledigt.

Goda souvenirer från Turkiet

Som färdkost hade vi med en riktigt mättande Köttfärssås, som smakar gott även kall.

Ost är bra att ha med på resa, både som Ostrullar med Smör till kaffet på flyget och Beyaz Peynir med gröna Oliver till som kvällsmål.

En burk med Äggsmör blev ett bra mellanmål under den långa resan.

Här kommer en beskrivning av allt det goda jag åt på den stora hotellfrukosten.

2 löskokta Ägg, Prinskorv, Bacon, Brie, Philadelphiaost, Wästgöta Kloster, Bregott, Inlagd Sill, några skivor Paprika och som avslutning Kaffe med vispad Grädde.

Nästan allt med en skylt KRAV-märkt bredvid uppläggningsfaten.

Åt frukosten klockan 5 på morgonen och klarade mig med bara lite ost till kaffet på tåget.

Var hemma i Östersund 13.15, med bara en kvarts försening.

Jag fick en väldigt fin resa genom ett vackert vårvinterlandskap. Att komma hem till Jämtland efter en lång resa är alltid lika fint som att få påbörja en längre vistelse i Alanya.

Jag är lika stor lokalpatriot när det gäller båda bostadsorterna, skulle inte välja bort någon av dem.

Först ut bland min Svenska mat, blev en ny korv, Rörvattnets Ren Vilde från Trångsviken’s Chark. Efter lång tid borta är det alltid lika gott med en Jämtländsk korv av hög kvalitet.

Mycket köttig och god, med bara 0,2% kolhydrater. Bättre kan det knappt bli i korvväg.

Fick ett paket som Välkommenhem-present av min Syster tillsammans med en bukett tulpaner. Hon vet vad Lillasyster uppskattar.

Halloumisallad med Äpple och Paprika

2 skivor Halloumi

3 klyftor Äpple

4 strimlor Paprika

2 msk Smör

Nässelkrydda

Kallpressad Olivolja och Äppelcidervinäger

Snitta korven och stek den 10 minuter, vänd några gånger under tiden. En köttig korv som den här, tar rätt lång tid att bli genomvarm.

Stek halloumi, paprika, äpple och ägg. Lägg upp och ringla olivolja och äppelcidervinäger på salladen. Bladpersilja och torkad nässelkrydda över.

Nedan en lite annorlunda naturbild mot dem jag haft de senaste månaderna.

Det har töat och frusit på sista veckan, så det gick att gå i skoterspåren överallt i skogen.

Skogen är mitt rätta element, tycker att även ett grått vinterlandskap kan vara väldigt vackert.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/03/09/renkorv-med-halloumi-och-varm-appelsallad/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Trevlig rätt, älskar ju korv så det är ju bra med lite tips för en nybörjare på LCHF.

    • Samma här, Jimmie. Är mycket förtjust i korvar, det har kommit många bra senaste åren som passar oss 🙂

  2. Äpple salladen låter ju jätte god. En underbar vinter bild, men jag hoppas faktiskt att det blir vår nu!

    • Tack, Jenny. En mycket enkel, men väldigt smakrik sallad blev det. Våren är på gång 🙂

  3. Härligt att vara hemma kan jag tänka mig!!
    Va’ sugen jag blev på Halloumi helt plötsligt…!! Undrar varför…!! 😉
    Din vinterbild var minst lika fin som dina underbara bilder från Alanya – trots att jag är såå trött på vinter och kyla…!!

    • Börjar vänja mig vid snö, is och kyla nu. Har blivit så mycket starkare i benen i vinter, så jag klarar bättre av långpromenader på isigt underlag än tidigare. Härligt 🙂 Varit ute och tagit en hel del vinterbilder på Gregoriemarknaden idag.

  4. Välkommen hem!
    Vad kul med dina tidningsreportage! Jag ska försöka få mannen i huset(diabetiker)att läsa på lite om LCHF!

    • Hej Karin och Tack. Hoppas att han kan hitta lite matnyttig information. Många blir ju så mycket bättre i sin diabetes av att äta en blodsockerstabiliserande kost. Lycka till 🙂

  5. Jag tyckte väl att Sverige blev lite varmare plötsligt 🙂
    Välkommen tillbaks!

    Här i Falun är snötäcket på gräsmattan en halvmeter.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: