Lowcarb in Hello Alanya Magazine

Lowcarb vid Medelhavet

Nu har årets första nummer av Hello Alanya Magazine kommit ut. Där gör mina lowcarb-recept på Medelhavsvis debut i lite större sammanhang.

Jag fick mitt rykande färska exemplar på fredagskvällen. Verkligen i sista minuten, eftersom resan hem avgår på lördag morgon.

Känns väldigt kul att se mina recept på både Engelska och Holländska, bilderna kom verkligen också till sin rätt.

Jag skrev till några stora Lowcarb-förespråkare och tipsade om artikeln, här skriver Dr Annika Dahlqvist om den på sin blogg.

Jimmy Moore på Livin’-La-Vida-Lowcarb länkar nu till mitt inlägg, kul att våra Amerikanska Lowcarb-vänner hittar hit.

Here a Translation in English, via the Google Translation Tool.

Redaktören Cindy Olcan har även skrivit en artikel om mig, min hälsoresa och livet jag lever här i Alanya.

Så om Du har vägarna förbi Turkiska Rivieran framöver, håll utkik efter tidningen, den finns bland annat på Turistbyrån.

Jag hade turen att få skriva artiklarna på Svenska, redaktören översätter dem sen.

Tidningen har bytt namn sen jag skrev om den tidigare, från Hello Turkey till Hello Alanya.

Här kan Du ta en förhandstitt via nätet, på min typ av Medelhavskost på Lowcarbvis. Artikeln och matkrönikan finns på sidorna 52-55.

Hello Alanya Magazine Mars 2011

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/03/05/lowcarb-in-hello-alanya-magazine/trackback/

RSS feed for comments on this post.

28 kommentarerLämna en kommentar

  1. Bravo, Jag sällar mig till hurrakören, det är så roligt att läsa att du är språkrör för den naturliga maten även i Turkiet. Grattis till att få skriva i Alanya Magazine.

    • Hej Marianna och Välkommen till mitt kök. Tack så mycket för dina hurrarop, jag är verkligen glad åt alla fina kommentarer jag får 🙂 Det känns fantastiskt att jag lyckas sprida min matfilosofi så här. Många behöver ju lite hjälp på traven att inse att naturlig mat är lika enkel att laga som halvfabrikaten. Men så mycket godare 😉

  2. Mycket bra jobbat Birgitta, hoppas vi kan få till mer samarbete i framtiden 😉

    • Hej Bertil och Välkommen till hit. Tack för ditt beröm, du gjorde själv ett fantastiskt fint jobb med Anna Hallén’s Energibarn. Det var väldigt skoj att få debutera med mina recept där, bilderna blev riktigt fina i bokform.
      Vore väldigt kul att få vara med på något kommande projekt 🙂

  3. Så helt underbart varmt grattis förutom att du Birgitta har den fina gåvan att kunna skriva om mat. Man njuter av varje rad.
    Det är särskilt roligt att du upptäckt Turkiet, jag har endast varit i Istanbul helt tagen av det eleganta köket och så dessa fina råvaror.
    Glömmer aldrig de raffinerat arrangerade fiskarna på
    fiskmarknaden vid Galatabron!
    Jag längtar ständigt tillbaka.
    En bättre ambassadör för det turkiska köket än Birgitta finns inte.
    Bravo!

    • Tack för ditt mycket fina beröm, foie gras 🙂 Det är så roligt att kunna sprida mina upplevelser av maten i Turkiet, att det finns mycket annat än en kebabrulle.
      Istanbul har jag kvar att upptäcka, blir nog så småningom det med. Bara åkt igenom med buss och tunnelbana till flygplatsen. En vacker och fascinerande stad, men väldigt stor för mig som kommer från en liten by ute i skogen 😉

  4. Storartat och fantastiskt! Är så glad för din skull!
    Att det pirrar i din mage när du läser förstår jag men det pirrar nästa lite i min med;)

    Kram och god fortsättning min vän!

    • Tack, Lena 🙂 Ja, nog känns det rätt häftigt att få se mina bilder i en tidning av den här kailbern. Det är så roligt att guida turisterna genom ”mitt” Alanya och kunna visa att det är enkelt att svänga ihop nåt gott, även i det enklaste av hotellkök.

  5. Jättefina bilder och bra text också! Grattis bästa moster =) Kram

  6. Heja dig!

    😀

  7. STORT grattis!!!
    Vad duktig du är!!!

    • Stort Tack, Mor-Mia 🙂 Jag är riktigt stolt själv. Känns så roligt att kunna sprida kunskap om bra mat till så många på en gång 😉

  8. Vad roligt med repotaget, och hur lycklig är inte Kemal som får njuta av den varje dag 🙂

    • Hej Lena och Välkommen till mitt kök 🙂 Riktigt skoj att få skriva i fina Hello Alanya, nu har jag en matkrönika i båda mina hemstäder.
      L njuter verkligen av maten, till och med att handla den numer, på alla fina grönsaksmarknader. Vi mår bättre och bättre efter varje resa till Alanya. Mycket träning och bra mat gör susen 😉
      Hoppas du har en fin vinter i Bangkok.

  9. Åh, så roligt! Grattis!

  10. Helsida dessutom 😀 😀
    Grattis min vän, jag är så glad för din skull. Välkommen hem, vi får väl ses över en kopp kaffe och en biskvi snart ;)Kram

    • 2 stycken dessutom 😉 Hej och Tack, min kära Vän. Ska bli så kul att träffas igen. Kramar tillbaks

  11. GRATTIS Birgitta!! 😀 Va roligt!! Du sätter dina avtryck lite varstans du!!! 😀
    Välkommen hem till Sverige igen!! Hoppas att du kommer med våren!!

    • Tack, Anneli. Kul att man kan få vara med lite här och där 😉
      Är på Svensk mark nu, på Quality Hotel på Arlanda. Mycket snö…

      • Det kan jag tänka mig…!! Men våren är i antågande – det är bara en tidsfråga!! 😀

      • Känns fint 🙂

  12. Åhh så fint! Det blev kanonbra, både text o bild. Så glad för din skull!

    Men undrar just hur många engelsktalande läsare som funderar över vad det är för specialbutik de missat – The Saluhall *skrattar*

    • Tack, Dubbelörnen. Ja du, det kan nog tyckas lite konstigt 🙂 Men det är nog översättningssidan som inte fått till det. Skulle få korrekturläsa innan tryck, men de hade datorkrångel sista veckan. Men lite tokigheter kan man ju bjuda på 😉

  13. Stort Grattis till debuten! 😀
    Jag skall absolut titta in i eftermiddag och läsa mera, men just nu blir det sängen några timmar efter ett nattpass på kliniken.

    GrattisKram!


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: