Tomatsoppa med Kyckling

Krämig Tomatsoppa

Jag har alltid varit lite tveksam till tomatsoppa, kanske för att den mest förekommer i burk och pulverform.

Men med en hemlagad soppa på smakrika cocktailtomater, blir smakupplevelsen en helt annan.

Soppa kan bli riktigt näringsrik, särskilt om man blandar ner lite extra proteiner.

Här blev det i form av kycklingkött. När jag hade skurit ut brösten och låren från den grillade kyckling jag köpte häromdagen, så fanns en hel del kött kvar på benen.

Det är lite jobb med att plocka av allt som sitter i alla skrymslen, men det blev hela tre deciliter i tärnad form.

Perfekt som bas i en soppa, själva skrovet bröt jag i bitar så det fick också koka med och avge ännu mer näring och smak.

Vill Du ha soppan mer matig, så servera med ett kokt ägg. Det fick inte vara med på bild, men var väldigt gott i tomatsoppan.

Tomatsoppa

6 stora Cocktailtomater

½ gul Lök

3 msk Smör

1 Kycklingskrov

Några Persiljekvistar

4 dl Vatten

2 dl Grädde

2 msk Tomatpuré

1 msk Ekologiskt Buljongpulver

1 tsk Balsamvinäger

1 tsk Timjan

Havssalt och nymald Vitpeppar

Skär tomaterna i små bitar och hacka löken. Bryn dem lätt i smöret några minuter. Tillsätt tomatpuré och kycklingskrovet i bitar.

Låt bryna en liten stund till, så blir tomatpurén mildare i smaken. Häll på vatten, buljong, vinäger och kryddor.

Koka upp, lägg i persiljekvistarna och koka tomatfonden i 30 minuter. Sila genom nätsil.

Koka upp igen och låt reducera 10 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra 15 minuter tills soppan tjocknat lite. Rör ner det tärnade kycklingköttet.

Servera soppan med några skivor Avocado, en skiva Cocktailtomat, ett kokt Ekologiskt Ägg och en kvist Bladpersilja.

Vill du ha en god smörgås till soppan, så prova nåt av mina Glutenfria Lowcarbbröd.

 

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/02/21/tomatsoppa-med-kyckling/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Ser väldigt gott ut! Får vänta tills tomaterna här får lite mer smak, sen provar jag receptet.
    Sån lyx att vara i Turkiet där grönsakerna är så smakrika!
    Och tips på vad man kan göra av resterna på hel kyckling är alltid bra att ha.
    Själv gjorde jag gratäng med paprika och gorgonzola sist.

    • Hej och Välkommen till mitt kök. Det är verkligen härligt att få såna här grönsaker på vinterhalvåret. Tack för ditt gratängtips också, låter riktigt gott 🙂

  2. Ser väldigt gott ut faktiskt.

  3. Hejsan! Jag vill bara säga TACK för din härliga blogg!! jag absolut älskar älskar älskar den!!
    perfekt för oss nybörjare på lchf som är trött på tråkiga recept. Åh så gott mat du gör!
    Hurra till din blogg!

    • Hej Negin och Välkommen till mitt kök. Vad roligt att få en så himla positiv kommentar 🙂 Hoppas du hittar mycket gott att testa nu när du kommit in på LCHF-spåret. Lycka till 😉

  4. Tomatsoppa….!! Mmmmm….!!! Gottigt!! 😀
    Det här låter ju såå mycket godare än färdiggjorda tomatsoppor! 😀

  5. Suveränt! Har aldrig tänkt på att ta vara på kycklingskrovet på detta sätt. Men nu ska det bli min melodi! Har just en ugnsstekt i kylen. Kravpippi, förstås.
    Kram på dig!

    • Vad roligt att jag kunde tipsa om det, känns fint att kunna ta vara på allt på kycklingen. Det är min Mamma som lärt mig det, hon kan verkligen göra nåt gott av allt 🙂
      Kram på dig med.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: