Valentindag
Jag önskar alla mina vänliga läsare en riktigt fin Alla Hjärtans Dag. En dag som denna ska man bry sig lite extra om varann.
Istället för blommor och choklad, kan det vara fint att bjuda någon Du tycker extra mycket om på en god middag.
Jag hittade på en riktigt enkel rätt, som blir klar på några minuter i micron. Även snabbmat kan vara lite lyxig.
Såsen tar också bara ett par minuter, så det blir mer tid att sitta och ha det mysigt med levande ljus istället.
Som jag skrev häromdagen, har micromatlagning aldrig varit nåt jag hållit på särskilt mycket med. Men nu ser jag det lite som en utmaning att testa.
Just fisk lämpar sig mycket bra att laga i microugn, den blir väldigt saftig och god med kort tillagningstid.
Jag köpte en stor bit lax på Metro. Skar bort den tunna delen och frös in till en fisksoppa.
Den tjocka ryggbiten passar fint att skära kotletter av och göra en ficka för en god fyllning.
Burkmat är något som lika sällan som micromat brukar finnas i mitt kök, men här blev det ett undantag igen.
Pindjur är en naturlig sås gjord på grillad Paprika, Aubergine, Tomat, Lök och Vitlök.
Här på fina Upplev Mat, finns ett bra recept så Du kan göra den själv. Annars går Ajvar också bra.
Lax i micro med Ost och Grönsaksröra
2 Laxkotletter à 150 gr
50 gr Färskost, Beyaz Peynir
2 msk Pindjur
Havssalt och nymald Vitpeppar
Skär en skåra i laxskivorna, vik ut lite och krydda med salt och peppar. Mosa färskosten och blanda med grönsaksröran.
Fyll fickorna med ostcrèmen. Baka i micro på 3/4 effekt i 2 minuter.
Vänta en minut och kör sen 1 minut till. Låt stå en liten stund så värmen fördelas jämnt.
Om Du hellre lagar laxen i vanlig ugn, så tar det ca 10 minuter på 175°.
Tomatgräddsås med Basilika
10 Cocktailtomater
2 msk Smör
1 dl Grädde
2 msk finstrimlad Basilika
Havssalt och Chilipulver
Dela tomaterna i fyra delar. Bryn smöret lätt, fräs tomaterna en minut. Krydda med salt och chili.
Häll på grädden, koka upp och låt puttra i ett par minuter.
Rör ner basilika strax före serveringen. Den tappar färg och smak om den får koka.
En grönsallad med kallpressad Olivolja och Balsamvinäger samt några skivor smörstekt Aubergine smakade gott till laxen.
Odlingssäsongen har börjat
Säsongen för balkongblommor har börjat för fullt här i Alanya nu.
Alla blombutiker och handelsträdgårdar är fulladdade med färggranna, vackra sommarblommor.
Här får Du njuta av några som har hittat hem till vår balkong.
Hejsan!
Tja det har inte kommit upp så mycket än förutom en potatissallad. Har just surdeg på jäsning som jag hade tänkt skriva om. Blir en hel del gott och nytt på bloggen framöver. Tack så mycket för att du lägger en länk till vår blogg, verkligen jättesnällt och tack för dina komplimanger blir jätteglad!
Får se fram emot det som kommer senare då. Bra mat ska ha all uppmuntran den kan få 😉
Måste bara tacka för att du länkade till min/ vår matblogg!
Nu är jag tillbaka för att stanna. Har varit lite krångel med bloggen och mycket annat som kommit ivägen.
Kramar Elina från upplevmat.se
Hej Elina och Välkommen tillbaks i bloggosfären. Då måste jag titta förbi och se vad för gott du hittat på nu. Lagt till en permanent länk till dig igen, du har så vackra och goda recept 🙂
En stoooor försenad kram till er båda på alla hjärtans dag! Hade lite annat för oss… KRAM
En stor Kram tillbaks, till dig och lilla Familjen. Ni är så duktiga 🙂
Vilka vackra blombilder, nu vill vi ha vår även här hemma. Och den där solen skulle jag kunna göra mycket för att få njuta av 😀
Tänkte att ni kunde behöva få se lite sol och vårblommor därhemma 🙂
Men nu är det bara halva februari kvar, så våren närmar sig.
Mmmm vad gott, det här är helt i mina smaker både laxen o såsen.
Tack, Yasemin. Att något så snabbt och enkelt kan vara så gott. Men har man fina råvaror så blir det bra 🙂
Jag njuter av din blogg varje dag.Tack!Vad glad jag blev över din nya uppgift.GRATTIS!Jag tror bara att det är en tidsfråga innan du får en förfrågan om att skriva en kokbok.Det förlag som kommer först kommer inte att ångra sig.Och den första upplagan säljer nog slut väldigt fort.Och jag tillsammans med många av dina kända och okända bloggläsare kommer att glädjas med dig och utbrista:ÄNTLIGEN!!!!!
Vilket fint framtidsscenario du spelar upp, Gull-Britt. Tack för det 🙂
Vilka vackra bilder, både på maten och blommorna 🙂
Här uppe i Norrbotten fortsätter kylan, imorse hade vi minus 26 grader. Nog hade jag mycket hellre varit i Alanya och ätit gott och njutit av varmare väder 🙂
Tack, Veronica. Det skulle ju bli kallaste vintern på 1000 år därhemma, visst verkar de ha fått rätt.
Hoppas du känner lite värme genom bilderna 🙂