Kycklinggryta med Kanel och Koriander

Ännu en Kycklingrätt

Jag kör vidare på samma tema som i förra inlägget, men nu blir det kyckling med Turkiska smaker istället för Indiska.

Solen lyser med sin frånvaro, det är bara regnmoln på väderprognosen en vecka framåt. Då är gryträtter gott att värma sig med.

Idag roade vi oss därför med en tur till Metro, för att fylla på lite i mat och värmeljusförrådet.

Handlar ju det mesta på Saluhallen nu, men ibland är det kul att ta bussen ut till Oba.

Vi eldar en hel del ljus, både för mysfaktorn och så värmer de faktiskt upp lägenheten lite när det är rått ute.

Eftersom vi bor så bra och välisolerat så använder vi inte luftkonditioneringsvärmen, det blir så torrt åt luftrören av den.

Innan vi for iväg förberedde jag lunchen, en kryddig kycklinggryta. Skönt att bara värma när man kommer hem från en utflykt.

Jag är ju morgonpigg av mig, så efter frukosten brukar jag lägga en kvart på förberedelser till nästa mål.

Det behövs inte mer, så har jag underlättat väldigt mycket inför lunchen. Är Du inte morgonpigg, så lägg en stund på förarbetet på kvällen istället.

Skurna grönsaker och kött fungerar väldigt bra att ha i burkar i kylen, bara att ta fram när det ska lagas.

Kycklinggryta med Örter och Grönt

250 gr benfritt Kycklinglår med skinn

1 Morot

1 grön Paprika

1 dl strimlad Purjolök

3 msk Smör

1 msk Balsamvinäger

1 tsk Oregano

1 tsk krossade Korianderfrön

1 krm Kanel

Havssalt

Chiliflingor

Skala och skär moroten i tunna skivor. Skär paprikan i mindre bitar. Ansa och strimla purjon.

Strimla kycklingen i smala bitar. Bryn dem ordentligt runtom i smöret. Krydda med salt och chili.

Blanda ner grönsakerna, låt brynas en stund så de får färg. Häll på balsamvinäger och kryddor, låt fräsa 5 minuter. Hit förberedde jag, sen var det bara att värma när vi kom hem.

Jag serverade grytan med Avocado, Cocktailtomater, Turkisk Yoghurt, Rucola och färsk Timjan. Kallpressad Olivolja och Granatäppelvinäger på salladen.

 

 

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/01/23/kycklinggryta-med-kanel-och-koriander/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej!
    Tänkte laga kycklinggrytan och undrar om det är beräknat till 2 personer?

  2. Tusen tack för ett underbart recept, det blev vår kvällsmat igår, helt suveränt gott ju 🙂
    Tack också för en underbart härlig blogg, när inspiraionen inte finns går vi hit och lånar lite recept. Fortsätt blogga, det gör du bra!

    Hälsningar från ett par andra LCHF-are 😉

    • Hej Maria och Välkommen till mitt kök. Vad roligt att höra att du tyckte om grytan och bloggen. Jag fortsätter nog ett tag till, det är riktigt skoj att dela med mig av lite tips på bra mat. Sen blir det ju att jag äter så bra själv också, tack vare matskrivandet 🙂

  3. Mmm så gott det låter, det ska jag laga. Älskar kanel i mat!
    Lagade mycket med kyckling förut, nu blir det mer sällan eftersom jag numera köper endast kravkyckling och det har jag inte råd med så ofta. Men hellre det än de stackars misshandlade från djurfabrikerna. Och vilken skillnad i smak! De kravuppfödda är sååå mycket godare.

    • Roligt att du tyckte om min snabba kycklinggryta, Janicke. Tycker också det blir gott med kanel, särskilt i grytor. Passar fint att krydda hela kycklingklubbor med också.
      Vi blir nog fler och fler som vill ha kyckling och andra djur som fötts upp på ett bra sätt, så förhoppningsvis kan priserna jämnas ut lite.
      Vi har ju otroligt billiga priser i Sverige på kött, stor skillnad mot här nere vid Medelhavet, där folk tjänar så mycket mindre.
      Här handlar jag oftast direkt från slakteributiken, de köper inte in sina djur från de stora matfabrikerna, utan från lokala bönder. Då är smaken så mycket bättre 🙂

  4. Vad härligt fräscht det ser ut! Vad glad över att det bara är regn och inte snö som vi har här hemma 😉

    • Tack, Martina. Ja, jag är faktiskt glad över det, varit ute på en timmes promenad nu, solen tittade fram mellan skurarna. Så skönt att slippa halkan 🙂

  5. cinnamon and cilantro ? !! this is for me !!
    Cheers from France !!!
    Pierre de Paris

    • It’s a great combination, Pierre 😉
      Hope You have a nice winter in Paris.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: