Rostbiff med Dansk Remouladsås

Dansk Remoulade

Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem.

Dagens recept blir ett exempel på riktig god snabbmat som jag gjorde hos Mamma en dag efter allt Julstök.

En enkel middag på färdigköpt Rostbiff med en currydoftande Dansk Remoulad. Såsen passar väldigt bra till stekt fisk också.

Rostbiff  med Remouladsås är ett av de goda påläggen på Danska Smørrebrød. Ett fint exempel på hur en smörgås kan se ut när den är riktigt bra.

En tunn skiva surdegsbröd på råg, med generösa mängder pålägg, gärna med en fet majonnäsbaserad sås.

Veterinärens Nattamat är en annan favorit, med Pastej, Saltkött, Gelé på Sky och Lök.

Här får Du tips på lite fler äkta Smørrebrød, i en artikel från Dagens Nyheter.

Surdegsbrödet får jag hoppa över numer, men pålägget passar ju väldigt fint att äta utan bröd. Vi gjorde en  liten sallad till istället.

Dansk Remouladsås till Rostbiff

1 dl Majonnäs

½ dl Crème Fraiche

½ dl Grädde

1 dl fint tärnad Smörgåsgurka

1 dl fint tärnat Äpple

1 msk finhackad Kapris

1 tsk Curry

Havssalt

Skär det gröna i små tärningar. Vispa ihop majonnäs, grädde och crème fraiche.

Rör ner det hackade och smaksätt med salt och curry. Låt stå i kylen en stund så smakerna kommer fram mer.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/12/28/rostbiff-med-dansk-remouladsas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] kvällen blir det kalvstek med rrremolade. Ytterligare ett recept från husguden Birgitta Höglund, mycket av min inspiration kommer från […]

  2. Vilket attans elände! Med vattnet alltså, inte remouladsåsen 😉 Du gör nästa likadan som jag brukar http://almamater.bloggplatsen.se/2009/11/11/2175462-remouladsas-dansk/
    Väldigt gott när det är lite curry i! Jag brukar göra såsen när jag har stekt fisk med kokt potatis men rostbiff låter som en strålande variant!.
    Är inte här så ofta nu eftersom jag fortfarande har bestyr med min inflyttning men det slår ju aldrig fel: man dreglar så fort man ser dina bilder!
    Önskar dig ett riktigt gott slut och en fantastisk början på nya året! Nu kavlar vi upp ärmarna och sätter igång! Nu ska det vankas både det ena och det andra år 2011! Eller hur! 😀

    Stor varm kram!

    • Hej Lena, roligt att se dig här mellan varven. Förstår att ni haft det besvärligt, det blir inte så mycket matlagning i flyttar heller, särskilt inte så som er strulat…
      Fint att du har ork att dregla över mina bilder ibland i alla fall 😉 Nystart med nytt år känns alltid fint, då brukar mer energi infinna sig. Vi går mot ljusare tider. Kram 🙂

  3. hoppahoppashoppas ni blir av med den där Crypto-typen snart . Jag vill ha mer BirgittaMat!

    Kram på dig!

    • Med den salvan från Fjällvärlden, borde han gå i kvav snart 🙂 Han gav sig till känna i morse igen, men jag vann den här gången och blev bättre efter några timmar. Kram tillbaks.

  4. Gott 🙂 Borde passa bra till kall, grillad kyckling också!

    • Ja, det har du ju alldeles rätt i, Karin. Tänkte inte på det.. Tack och God fortsättning.

  5. Å så godt!!! Ønsker deg en fortsatt fin jul, Birgitta!!


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: