Äggröra med Äpple och Kanel

Julfavorit i Repris

Eftersom jag varit lite klen senaste dagarna, har det inte blivit så mycket kreativt tänkande och matlagning.

Därför bjuder jag på några godbitar från förra Julen, så det kommer lite nytt till Dig, min trogna Läsare.

Jag är verkligen överväldigad över antalet människor som varje dag tittar förbi en sväng i mitt kök.

Tack för att Du och alla andra förgyller vintermörkret med Era besök. Det är Ni som gör att det fortfarande är lika roligt att skriva, efter drygt 600 inlägg.

I Julnumret av tidningen 100% Östersund har jag samlat några fler Julmatsfavoriter.

Det känns så himla kul att se mina recept i tidningsformat. Det blir liksom lite mer på riktigt, bloggen är ju bara en hobby.

Här hittar Du min matkrönika 100% Naturligt God Mat.

Istället för Tomtegröt

Den här fina Tomten har hängt med mig i över 40 år. Fick den när jag var liten och den har alltid haft hedersplatsen i mitt kök kring Jul.

Jag blir glad varje morgon när jag kommer in för att koka kaffe och ser in i hans pigga ögon. Det gjordes fina tomtar förr.

Den här äggröran kom jag på för jag ville ha en varm frukost med smak av Jul. Med äpple och mandel i och kanel till, blev det en riktigt härlig frukost.

Efter äggröran kändes det fint med en lång skogspromenad. Passa på att vara ute så mycket som möjligt nu i juldagarna, det är ju vitt och fint i nästan hela landet.

Blir det för kallt eller snöstorm, så kan Du gå in på NRK och se en av mina andra Julfavoriter.

Jul på Månetoppen är en gammaldags, fin Adventskalender med mycket snö, Norsk fjällnatur, julstämning, Blånisser och Rødnisser.

Äggröra med Äpple

3 Ekologiska Ägg

½ dl Grädde

10 skållade Mandlar

½ Juläpple

2 msk Smör

Havssalt

Vispa ihop ägg och grädde med salt. Tärna äpplet och hacka mandeln grovt. Bryn smöret och fräs äppeltärningar och mandeln en liten stund. Häll på äggsmeten och rör hela tiden mot botten.

Ta kastrullen från värmen efter en minut och fortsätt röra lite till. Blanda i mer grädde om Du vill ha en krämigare röra.

Avnjut med mycket Kanel och några tunna Äppelklyftor. Sen har Du energi för en riktigt lång promenad.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/12/20/aggrora-med-apple-och-kanel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jag har tänkt göra din röbetssallad blev även sugen på denna äggröra. Men vad menar du med juläpple? Söt, sur, mjölig..?

    • Hej Katja och Välkommen till mitt kök. Juläpplen för mig är mest Ingrid Marie och liknande Svenska vinteräpplen. Sötsyrliga, fasta med en fantastisk arom.
      Lycka till med Julmaten 🙂

  2. I té…?? Som i Yogité, då eller?? Yogité är ju väldigt gott, men jag har liite svårt att tänka mig att kardemumma skulle vara gott i t ex Earl Grey… Eller??

    • Indiskt Chai med kardemumma tycker jag är riktigt gott. Brukar brygga théet direkt i varm mjölk med hel kardemumma i. Det får ligga och dra tio minuter för mest och bäst smak.
      Går bra med Earl Grey på lösvikt eller också finns färdigt Chai att köpa på Thébutiker.

      • Ja just det… tänkte inte på Chai… Det är mina döttrars favorit!! Ja men DET är ju supergott!! 😀

      • Det värmer gott i vinterkylan 🙂

  3. Kardemumma är min favorit också!! Jag brukar ha det i kaffe – det är supergott!! 😀

  4. Läter jättegott! Ska prova det i helgen, när vi har gäster (Dom kanske inte gillar bacondoften på morgonen)
    Tack för alla fina recept du delar med dig av.
    En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
    Elisabeth

    • Hej Elisabeth och Välkommen in i Julstöket. Roligt att du tycker om min mat, hoppas gästerna gör det med. Är nog ett bra alternativ just vid såna tillfällen 🙂
      Vilka vackra bilder du har på din blogg.
      Rekommenderar ett besök till er andra, lite ögonfröjd mitt i julruschen kan vara välgörande 😉

  5. Det lät ju också ganska gott! Speciellt om man toppar med lite kanel!! 😀

    • Vi är lika förtjusta i kanel båda två, märker jag 🙂

      • Mmmm…!!! 😀 Och kardemumma…!! 😀

      • Den är min absoluta favorit 🙂

  6. Det låter ju riktigt gott, trots att jag inte gillar äggsmak!! Man kan ju alltid prova med ett ägg!! 😀

    • Ett ägg, mycket grädde och massor med kanel, då blir det nog nåt för dig 🙂

      • Ja, och kanske en liten nypa björksocker eller sukrin…! Jag ska prova!! 😀
        Ägg och sött kanske de flesta inte tycker går ihop, men jag smakade en gång nån slags ”Bonnomelette” med tärnad pannkaka i!! Jättemysko, men faktiskt rätt gott – och lite sött!

      • Det blir säkert jättebra. Mamma gjorde Syltomelette när jag var liten. Vanlig omelette med äppelmos över, som man sen vek ihop. Såå gott 🙂

  7. Fina tomtar:-) Kram syster.

    • Visst är de. Får lägga in en bild på dina också nån dag, Tomtemor 🙂 Kram Syster


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: