Snabb lunch på Kalkonbröst

Soldag vid poolen

Nu har vi börjat komma ordning på vårt nya hotell, trivs riktigt bra. Första 2 dagarna fick vi bo i en lägenhet mot bergen, eftersom vår var upptagen.

Men nu har vi flyttat till solsidan och kan börja packa upp och få allt på plats inför den kommande månaden.

Det var rätt skönt att bo på skuggsidan, det har varit rejält varmt de senaste dagarna.

Jag har för ovanlighetens skull agerat vanlig turist och legat några timmar i en solstol. Har annars tröttnat på att bara ligga i solen, redan för många år sen.

Det blir mest att vara ute och promenera och söka mig till skuggan numer. Jag får i mig min beskärda del av det viktiga D-vitaminet, utan att riskera solsveda.

L åkte till Konakli för att klippa sig och äta Kycklinglunch, så för min del blev det en snabb kalkonrätt när det blev för varmt vid poolen.

Som Du säkert förstått, så är jag riktigt förtjust i kalkonbröst i år. Med ett kilopris på 60 kronor, så är det, förutom kycklingen, bland det billigaste vi kan köpa i köttväg.

Har man bara några skivor kalkonbröst, Hindi Bonfilé och lite ost, grönt och smör i kylen, så är det lätt att göra i ordning en god och närande lunch.

Smak till anrättningen kommer från den härliga granatäppelvinägern som jag oftast har på salladen.

Dess syra och antydan till sötma ger en fantastisk arom till både sallader, kött och fiskrätter.

Sen att den är helt tillsatsfri, bara ett koncentrat av pressat granatäpple, men full av antioxidanter och vitaminer, gör den till en väldigt nyttig salladsdressing.

Kalkonwok

1 skiva Kalkonbröst à 120 gram

1 skiva Halloumi

1 Schalottenlök

1 Turkisk grön Paprika

Havssalt och nymald Svartpeppar

3 msk Smör

Bladpersilja

Granatäppelolja

Granatäppelvinäger

Skär kött, lök och paprika i strimlor och halloumin i tärningar. Bryn smöret och stek kalkonen tills den får fin färg.

Blanda ner paprika, lök och kryddor och låt dem brynas med en stund. Tillsätt sen halloumibitarna och låt dem brynas lätt.

Plocka bladpersilja och lägg runt tallriken. Ringla över generöst med olja och vinäger. Häll woken i mitten och avnjut med en klick smör som får smälta ner.

Bilden nedan en annan måltid på samma tema. Men här blev det wokad Blomkål, Paprika, Lök och Äpple med en doft av Curry, som fick bli det gröna inslaget till kalkonen och halloumin.

 

 

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/11/14/snabb-lunch-pa-kalkonbrost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jupp!! Räknar iskallt med det!! 😉

  2. Jag har fortfarande inte fått tag på granatäppleolja och vinäger! 😦 Vi har två invandraraffärer här i Avesta, men ingen av dem hade det! Nästa gång jag är ner till Stockholm ska jag leta vidare – där borde det ju finnas!!
    Ha det så bra i solen!! 😀

    • Lycka till med letandet. Eller också kanske de kan ta hem? Nar Eksisi heter vinägern på Turkiska och Nar Cekirdegi Yagi heter oljan. Ha det så bra därhemma 🙂

      • TACK!! Det var bra att veta!! Jag ska höra med en Turkisk tjej jag känner!! 😀

      • Varsågod, hon vet säkert var du kan hitta det 🙂

  3. Nam nam det så utrolig godt ut! Høres ut som dere har det bra 🙂 Her er det priskrig på ribbe på ca. 15 kr kg. Så nå lager jeg ribbe i alle varianter. I går ble det min variant av spareribs. Greit å spare litt på matbudsjettet når det er tid for å handle julepresanger! Kos dere fortsatt masse nede i solen 🙂

    • Tack, Janicke. Vad kul att höra lite hur ni har det i Norge, ribbe är något jag längtar riktigt mycket efter ibland. Det godaste på grisen, enligt min mening 🙂
      Vi koser oss för fullt, +25 idag 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: