Svensk Sill i Turkiet

Inlagd Sill till lunch

Måste erkänna att ibland äter vi annat än Medelhavskustens egna råvaror, på våra långresor.

Nu när vi passerat halvtid åkte den första sillburken fram, vilken njutning. Passade perfekt som lunch i den starka värmen under vår flyttdag.

Brukar köpa några burkar sill i Delikatessbutiken på Arlanda, för efter en tid här nere, kan det vara väldigt gott med något helsvenskt.

Inlagd sill och Svart Vinbärssill  från Klädesholmen och Zoega’s Kaffe, var det som fick åka med i väskan den här gången.

Köper burkarna där, för att inte riskera övervikt i det incheckade bagaget. Även bagagevikten på flygen har blivit mer kontrollerad de senaste åren.

Hörde om ett Svenskt par som fick betala 2800 kronor för 9 kilos övervikt nu i höst.

Det skulle inte vara så kul att råka ut för, när resebudgeten inte är så stor. Då hade det nog varit bättre att lämna godsakerna vid incheckningsdisken.

Vi klarade oss bättre, hade 4 kilo för mycket, men behövde inte betala någonting. Det skiljer en hel del mellan bolagen.

Får nog ta och köpa mig en våg, så blir risken för den övervikten mindre. Den andra har jag ju blivit av med utan våg, men med god mat och motion istället.

Sillen serverade jag till Ägg med dubbla gulor, Gurka, Avocado, Majonnäs och Dill. Iskallt bubbelvatten till, funkar väldigt fint istället för pilsner numer.

 

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/11/13/svensk-sill-i-turkiet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

 1. Där slog du under bältet igen! Kan du aldrig servera något äckligt? Jag blir hungrig varenda gång jag kommer hit och det är döden för min kropp! Springer ju genast och stoppar i mig något ur det jag har i kylen! Inget jag har i kylen nu är nyttigt så jag kommer att stämma dig! Medhjälp till mord! Japp!
  *hon åt ihjäl sig*

  • Finns värre sätt att plåga sina medmänniskor, tycker jag. Bantningstips via pulvermetoder t.ex. Fy så hemskt.
   Du får i alla fall en njutningsfylld väg, via kylskåpet 😉

 2. Du får verkligen precis all mat att se underbart god och aptitlig ut, och jag som inte ens tycker om sill. haha 😉

  • Hej Catrine och Välkommen till mitt kök. Det var inget dåligt betyg, att till och med sillen verkar god för dig 🙂

 3. Jag förstår att det blir gott att öppna en sillburk, vad smart av dig att göra inköpet på Arlanda för att slippa övervikten på incheckat bagage 🙂

  Det gäller ju att packa lätt och det kan ju vara lite klurigt när man skall vara borta så pass länge som ni är. Såg att du hade fått tips på bagagevåg, jag ska gå in och kika på den länken också. Det kan nog vara en bra investering med tanke på vad du skrev om det svenska parets kostnad för övervikten – vilka stackare 😦

  • Ibland tänker man till 😉 Har haft alldeles för många kilon flera gånger, så nu är det bara lite godsaker som får följa med. Faktiskt bara åkt på övervikt en gång på 8 år, i våras till Kreta. 250 kronor kan man ha bättre nöje av..

 4. Oh, då ska du få ett bra tips på en våg. Vi köpte en liten våg som är till för att väga just resväskor för något år sedan. Den är riktigt bra, vi brukar packa med oss den så vi inte riskerar övervikt på hemresan. Vi köpte vår i Ullared men man kan säkert hitta en sådan våg lite överallt, efter lite letande på nätet hittar vi en här:
  http://www.coolstuff.se/Bagagevag

  Vi brukar ha en tub kaviar och en ”riktig” rögad korv med när vi ska vara borta länge, det smakar underbart efter några dagars längtande.

  • Tack för tipset, en sån ska jag skriva upp på önskelistan till Jul 🙂 Riktig ”rögad” korv är gott, jag brukar ofta ha med Forbondekorv, det är min favorit.

 5. Kan tänka mig att det känns gott med lite svensk mat emellanåt. Knäckebröd tycker jag är gott att ta med sig också!

  • Turkisk mat är riktigt god, men det svenska ligger alltid närmast hjärtat. Hade alltid med Huså Knäckebröd tidigare, men nu kan jag ju inte äta bröd längre. Men det finns faktiskt Wasabröd på affärerna här, för hemlängtande svenskar 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: