Köttfärssås med soltorkade Tomater

Storkok av Köttfärssås

Senaste dagarna har vi haft fullt upp. Några goda vänner från Sverige har varit nere på en veckas semester.

Nu har även många långsemestrare kommit ner för vintern, så det är många kändisar vi stöter på ute på stan.

Sen har vi just nu ett väder som inte inbjuder till alltför mycket matlagning. Förkylningen är väck så nu kan jag njuta av värmen för fullt igen.

Då är en långkokt köttfärssås perfekt att ta till. Så har vi färdigmat för flera dagar framåt, bara att värma när vi kommer hem efter långpromenaderna.

Förr var köttfärssås och spaghetti bland det bästa jag visste. Nu har jag insett att det är ännu godare med grönsaker till.

Strimlad Zucchini passar riktigt bra istället för bandspaghetti. Vitkål fungerar fint istället för lasagneplattor till Glutenfri Lasagne.

I dagens recept blev det vitlöksstekta champignoner och en getoströra till. Getoströran blandade jag av smulad Getost, Yoghurt, torkad Mynta och lite Havssalt.

Champignonerna stekte jag bara i vitlökssmöret som blev kvar efter gårdagens recept. De får steka rätt länge så blir de riktigt läckra.

Tomaterna i såsen är den torra varianten, de får ligga i blöt i varmt vatten en halvtimme innan de skärs i bitar.

Köttfärssås

750 gr Köttfärs

10 soltorkade Tomater

2 gula Lökar

2 Vitlöksklyftor

2  Morötter

50 gr Smör

1 dl Ketchup

1 msk Oregano

1 msk krossad Koriander

1 msk Paprikapulver

Havssalt och nymald Svartpeppar

2 dl Vatten

Skär de blötlagda tomaterna i mindre bitar. Hacka löken och riv morötterna grovt. Smält smöret i en gryta och bryn färsen. Krydda med salt och peppar.

Rör ner löken och låt den fräsa med en stund. Rör sen ner morot och tomater, låt puttra tio minuter.

Häll så på vatten, ketchup och kryddor. Koka upp och låt sen småputtra i 1 timme. Rör då och då, späd med mer vatten om såsen blir för tjock.

Servera med Tomat, Paprika och lite Bladgrönsaker. Köpte en knippe Tere på Tisdagsmarknaden, en väldigt god sort av gröna blad, med smak liknande vattenkrasse.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/11/03/kottfarssas-med-soltorkade-tomater/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det ser jättegott ut 🙂

  2. Din köttfärssås ser fantastisk god ut. Jag är glad att
    förkylningen är över, då kann ni njuta riktigt gott
    av vistelsen i Alanya. Alltid trevligt med vänner på
    besök.
    Må så gott.
    Elin U

    • Tack, Elin. Den blev riktigt smakrik, bra med sån här mat som nästan lagar sig själv i värmen 🙂 Ha det bra, du med.

  3. Dette så helt himmelsk ut 🙂 Så koselig med besøk av gode venner!!

    • Tack, Janicke. Det blev väldigt gott. Det är skoj när det kommer lite vänner bland, så får vi visa allt trevligt som finns här 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: