Kokospanerade Kycklingspett med Currymajonnäs

Kvällsgott à la LCHF

Lite gott tilltugg till en TV-kväll eller som för oss, en varm kväll på balkongen, kan vara fint att njuta av ibland.

Tilltugg behöver inte innebära bara chips och dip, utan kan ju lika gärna utgöras av ett litet grillspett.

Eller en skål med osttärningar, oliver, rökt korv i skivor, ostkex eller något annat fett och kolhydratsnålt.

Jag marinerade bitar av kycklingbröst i yoghurt ett dygn, kryddat med sumak, ett pulveriserat, syrligt bär.

Har Du inte sumak, så blir det gott med vitlök, curry eller paprikapulver också.

Såsen kan röras ihop kall, men currysmaken kommer fram mer vid smörstekning.

Sötman i päronet lyfter smaken ännu mer på majonnäsen.

Kycklingspett

250 gr Kycklingbröst

1½ dl Turkisk Yoghurt

1 riven Vitlöksklyfta

1 msk Sumak

Skär köttet i 3 x 3 cm stora tärningar. Blanda yoghurt, vitlök och sumak i en bunke.

Lägg ner kycklingbitarna, rör runt så yoghurten kommer åt överallt. Täck över och ställ i kyl ett dygn.

Trä upp köttbitarna på spett, salta och strö kokosflingor runt om. Stek i smör några minuter på var sida. Stäng av värmen och låt dem steka färdigt på eftervärmen.

Currymajonnäs med Päron

1 väl moget Päron

2 msk Smör

½-1 tsk Curry

Havssalt

1 dl Majonnäs

2 msk Grädde

Lite pressad Citron

Riv päronet grovt och stek en stund i smöret, strö curry över.

Häll över i en skål och låt svalna. Rör ner majonnäs och grädde. Smaka av med salt, citron och ev lite mer curry.

Servera kycklingspetten med currymajonnäsen i en liten skål. Gurka, Cocktailtomater och Persilja till.

Har inga bra bilder på kvällssolen från balkongen än, det har mest varit mulet sen vi kom.

Här kommer istället några bilder från en av våra promenader runt Alanya.

Vi försöker gå minst 2 timmar per dag, det är bra träning för gamla ryggar.

Vill man träna lite extra, så finns parker med träningsredskap uppställda över hela Alanya.

Lite bättre miljö att träna i, än på ett svettigt gym, får man på köpet.

 

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/10/23/kokospanerade-kycklingspett-med-currymajonnas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommentarerLämna en kommentar

  1. Oh vilka fina bilder!! Mer!! MER!! 😀

    • Tack. Det kommer mer, jag lovar. Tog 94 bilder på Söndagsmarknaden idag. En del kommer redan i morgon 😉

  2. Vi köpte på oss Sumak i går när vi var på matmässa i Malmö. Vi brukar alltid ha det med oss hem när vi varit i Turkiet på semester men det är ju lite sen nu så vi blev så glada när vi hittade det igår.
    Kanon med träningsparker lite varstans, härligt att träna i frisk luft.

    • Kul att sumaken letat sig till Malmö. Den sätter sprätt på många rätter.
      De har verkligen tagit tag i det här med folkhälsan här nere, mycket information om vikten av bra mat och träning på TV. Fetman har ökat rejält, sen den västerländska skräpmatskulturen fick fäste.

  3. Vet du Birgitta? jag får verkligen lust att åka i dina
    fotspår i Alanya.Currymajonnäsen provas ikväll.
    Sörmland är kallt.

    Jag går med på promenaderna.
    Ha det bäst.
    Elin U

    • Vad kul, Elin, det kanske blir så du hamnar här också. Känns som om jag är en riktig reseguide numera, med så många som följer med och ser det jag ser 😉 Trevlig lördagkväll.

  4. Låter hur gott som helst! Gav mej lite idéer till middan i kväll 🙂
    Ha det gott där nere i värmen!


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: