Kycklinggratäng med Feta och Aprikos

Riktigt snabb middag

Snabbmat är nåt som jag uppskattar de dagar, när jag varit på stan i något ärende och kommer hem med mindre ork än matlust.

Fibromyalgin börjar göra sig lite mer påmind nu, när det går mot höst. Jag har ju annars blivit så otroligt mycket bättre i min värk, sen jag gick över till mindre kolhydrater och inget gluten. Här kan Du läsa mer om LCHF mot smärta.

Kostomläggningen i samband med daglig träning och rätt medicin, fungerar bra mot åtminstone min Fibromyalgi.

Vid väderomslag känns den av fortfarande. De dagar när den krånglar lite extra, kan jag behöva något som nästan lagar sig själv.

Just såna dagar, ser jag till att förbereda genom att ta fram något lättlagat från frysen innan jag far hemifrån. Då är det enkelt att svänga ihop en bra måltid, på kort tid och med minsta möjliga förarbete.

Den här dagen blev det en gratäng, ett väldigt gott sätt att sammanföra lite rester från kyl och frys.

Den blev inte så vacker på bild, men så god att jag ville dela med mig av den ändå.

De närmaste dagarna kommer jag att vara datorlös,  ska bo hos Mamma ett tag efter hennes ögonoperation.

Här på bloggen uppdateras ändå varje dag som vanligt.  Eftersom jag har så många nya läsare, så kan det passa med lite Favoriter i Repris.

Lägger in några av mina recept från förra hösten på förhand, så Du har lite gott att njuta av medan jag är borta.

Titta gärna in hos några av mina favoritbloggare också, om Du vill ha nya recept. Länkar till dem finns i marginalen. Har lagt till några nya, intressanta matbloggar senaste dagarna.

Gratinerad Kyckling

1 Kycklingklubba stekt eller grillad

1 dl vispad Grädde

1/4 pkt Fetaost

1 färsk Aprikos

Chiliflingor

Bena ur kycklingklubban och skär köttet i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsfast form.

Jag hade vispad grädde i kylen, men det går bra med ovispad också.

Smula ner lite fetaost i grädden och krydda med chiliflingor. Bred röran över kycklingen i formen.

Skär en färsk aprikos i tunna klyftor och lägg ovanpå fetaoströran.

Gratinera i 200° i 20 minuter. Servera med en Grönsallad och Örter. Kallpressad Olivolja och Balsamvinäger till salladen.

Här nedanför några bilder på en humla, vars matinsamlade jag följde en stund på balkongen, en solig dag.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/09/15/kycklinggratang-med-feta-och-aprikos/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jag hoppas din mamma mår bra.

    Elin U

    • Tack, Elin. Det gick riktigt bra, nu ser hon bra igen 🙂

  2. Gratäng är en av mina stora favoriter! Så skönt när man kan slänga in allt i ugnen och sitta o ta det lungt medan det blir färdigt 🙂

    Men visst är det så med lchf, det hjälper! Jag märker i kroppen så fort jag avviker och kanske äter bröd några dagar…. funkar dåligt…

    men men…

    Stor kram till dig i höstmörkret 🙂

    • Det är väldigt lättsam mat och så blir det ju så gott.
      Bröd var svårast för mig att avstå i början, men sen jag upptäckte att det är glutenet som är boven har det blivit lättare. Tar nån glutenfri macka ibland och det funkar bra.
      Här kommer en varm kram tillbaks söderut 🙂

  3. Snabblagad mat är bra!!!
    Och kycklingrecept är bra, för de är relativt enkla att översätta till ”vegetariska”!! 😀
    Fisk däremot har jag svårt att hitta nån ersättning för…! Kanske du har nåt tips om det, Birgitta?

    • Quornfilé kan funka fint som ersättning för både kyckling och fisk. Eller stekt, panerad aubergine. Lite i konsistens som fisk. Lycka till 🙂

  4. Kycklingen ser god ut! Får jag ”låna” receptet (med länk till din blogg) till kökschefen.se?

    • Tack Kökschefen och Välkommen hit.Visst får du låna den,jag blir bara glad om mina recept sprids 🙂

  5. Det gör mig ledsen att höra om din fibromyalgi. Hoppas det går bra med din mammas ögonoperation.

    • Tack, Matpolisen. Operationen gick riktigt bra, nu ser hon till och med sina rynkor 😉
      Och min fibromyalgi har blivit bättre det senaste året. Har lärt mig hur jag ska hantera den, men den kan vara en riktigt jobbig sjukdom ibland..


Lämna ett svar till kökschefen.se/Lars Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: