Stuvad Vitkål med Curry

Ännu ett vitkålsrecept

Stuvad vitkål är ett av de mest populära recepten nu, märker jag på sökningar som ger träffar på min blogg.

Det är verkligen roligt att en av våra nyttigaste och billigaste grönsaker blivit så uppskattad.

En lättlagad grönsak med mild smak, som gå att variera på många sätt. Extra god nu på hösten, när den är färsk.

Innan insulinet gjorde entré, blev rådet till Diabetiker att de skulle äta mycket vitkål.

Det är ett bättre alternativ för dem, istället för potatis, eftersom kålen har så låg halt av kolhydrater.

Något som passar många människors vardagsmat även idag, nu när det blir mer och mer populärt att dra ner på  kolhydraterna.

Här kan Du läsa mer om Kostråd för Diabetiker.

Currystuvad Vitkål

½ lit strimlad vitkål

2 dl Grädde

½ Svenskt Äpple

5 cm Purjolök

1 msk Smör

1 msk Ekologiskt Kokosfett

1 tsk Curry

1 tsk Paprikapulver

1 tsk Vegetabiliskt Buljongpulver

Havssalt

Bryn smör och kokosfett, häll i den strimlade vitkålen. Låt steka mjuk på medelvärme, utan att få för mycket färg.

Skär äpplet i små bitar och strimla purjon. Rör ner efter några minuter. Krydda med curry, paprika och salt.

Låt fräsa några minuter till, strö sen över buljongpulvret och häll på grädden. Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills stuvningen tjocknat.

Servera till stekt Fläsk eller Falukorv. Sallad och några äppelskivor till.

Här kommer länkar till två av mina tidigare recept på Vitkålsstuvning. En blombild får Du också att njuta av, nu när mörkret kryper närmare.

Stuvad Vitkål

Senapsstuvad Vitkål

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/09/10/stuvad-vitkal-med-curry/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] dag 4: Kycklinglår med currystuvad vitkål […]

  2. Vilket härligt tips! Har aldrig testat den kombinationen, men jag kan livligt föreställa mig hur gott det blir. Köpte en rejäl bit rimmat sidfläsk idag så detta blir min söndagmiddag :-)!

    Trevlig helg Birgitta

    • Hej Nilla. Vad roligt att jag får komma hem till dig på söndagsmiddag, den här vägen 😉 Ha en fin helg, du med.

  3. Mmm…! Så gott!! Och vi som har egen vitkål i landet!! Både sommarkål och höstkål! Min man är på väg ut för att hämta ett huvud i detta nu!! 😀 (Snacka om att man gift sig med rätt karl!! 😉 )

    • Vilken lycka, både egen kål och en fantastisk man. Tur jag har tillgång till både bra vitkål från grönsaksbutiker och en fantastisk Särbo, annars hade jag nästan blivit avundsjuk 😉

  4. Men så lustigt,jag är diabetiker sedan 2003 och har genom kost fått blodsockret att normaliseras så att jag klarar mig utan medicin MEN jag har ALDRIG hört det där om vitkål. Så tack:-)

    • Vad roligt att jag kunde komma med ett bra tips, det här är kunskap som fallit i glömska, tyvärr. Skönt att höra att det fungerar bra med din diabetes.
      Jag har alltid haft problem med svängningar i blodsockret, blivit alldeles matt om jag varit hungrig, eller efter att ha ätit nåt sött. Det är borta idag, tack vare att jag ändrat min mat 🙂

  5. Jag är vitkålsberoende.
    Skulle nog kunna leva på denna grönsak resten av livet tror jag.

    • Som tillbehör, skulle jag kunna det också 😉

  6. Du har så vackra uppläggningar och bilder.

    • Vad roligt att höra. Tycker det är viktigt att maten både är och ser god ut 😉

  7. Jag ÄLSKAR vitkål.Detta är en utmärkt lunchrätt.
    Tackar så mycket.

    Sörmland är småmulet men vackert.

    Må så gott.
    Elin U

    • Samma här, visst är det en suverän grönsak. God både varm och i sallader. Här har hösten krupit ner över oss, känns i alla leder.. Men det blir nog fler fina dagar. Ha en fin helg 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: