LCHF-husmanskost av Anna Hallén

Ny bok om god Lågkolhydratmat

Nu har Anna Hallén’s LCHF-husmanskost kommit ut, den låg på hallmattan och väntade när jag kom hem från Bulgarien.

Tack, Anna, vilken härlig kokbok Du skrivit. Jag hade tur som fick ett exemplar, första tryckningen sålde slut redan första dagarna.

Mängder av enkla, snabblagade recept som passar en stressad barnfamilj eller den som inte vill lägga ner alltför mycket tid på matlagningen.

Mat på naturliga råvaror, så som den tillagades förr, men med en modernare vinkling.

Nu har Kostdoktorn Dr Andreas Eenfeldt, Dr Annika Dahlqvist och nu senast Expressen och Aftonbladet skrivit om boken, så då är det ju på tiden att jag gör det också.

Anna har skapat en lättläst och inspirerande bok om sin viktresa, från en bantande tonåring, som senare fick släpa på en allt större övervikt.

Hon försökte gå ner i vikt på alla traditionella sätt, tills hon förstod att det var kolhydraterna och hennes sockerberoende som orsakade övervikten.

Idag är Anna smal och vältränad, lever med och av lågkolhydratmaten. Kostrådgivare och träningsinstruktör, numer också författare.

Förordet, skrivet av Dr Jörgen Vesti Nielsen, är mycket intressant och läsvärt. Det var i ett TV-program med honom om Karlshamnsstudien, som jag fick upp ögonen för det här med att äta mindre kolhydrater och mer fett för några år sen.

Nästa bok av Anna kommer redan i oktober. Boken Energibarn,  handlar om hur barn med t.ex ADHD, kan må bättre av mat med mindre kolhydrater och mer naturligt fett.

Där har jag fått den stora äran att medverka i en receptdel, så jag ser verkligen fram emot att få läsa den.

Dagens recept är inspirerat från Anna’s bok och hennes recept på Ris à la Anna.

Keso, blandat med vispad grädde och äkta vanilj, blir likt Ris à la Malta i både smak och konsistens.

Här är min variant med nötter och färska hallon, direkt från skogen utanför mitt hus. Bär och grönsaker ingår som en del, i både min och Anna’s syn på LCHF.

Och förstås riktigt smör, grädde, ost, ägg och allt annat gott som är en naturlig komponent i LCHF-kosten.

Här kommer en länk till artikeln om Anna, som var med i Expressen’s Söndagsbilaga.

Hallonkeso

1 dl Keso

1 dl vispad Grädde

½ dl blandade Nötter

Ekologiskt Vaniljpulver

½ dl färska Hallon

Mosa keson med en gaffel, så kornen blir lite mindre. Blanda med grovhackade nötter och vaniljpulver. Låt stå en liten stund, så kommer vaniljsmaken fram mer.

Vispa grädden, inte alltför hård. Vänd försiktigt ner kesoröran i grädden, lägg upp i glas och servera med hallon eller andra bär.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/09/06/lchf-husmanskost-av-anna-hallen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] är Anna’s andra bok, hennes LCHF-husmanskost kom i […]

  2. Stort varmt tack! 🙂
    Det värmer mitt hjärta att jag lyckas skapa något som kan komma till en så bra nytta.

    Längtar nu till ENERGIBARNSboken.

    • Varsågod, Anna 😉 Det är du verkligen värd, vilket jobb du lägger ner för att sprida kunskapen om bra mat.
      Artikeln i Expressen Söndag var riktigt bra, där har du nått ut till många nya läsare. Här en länk till den artikeln för dig som inte läst Söndagsbilagan.
      http://www.expressen.se/halsa/1.2124125/anna-45-gick-ner-32-kilo-med-fet-mat

  3. Har just hittat hit, vilken fin blogg du har!
    Ska beställa Anna’s bok så fort den kommer in på Adlibris. Ha det gott!

    • Hej Karin och Välkommen till mitt kök. Roligt att du tittade in, hoppas du hittar ett och annat att testa 🙂

  4. Den boken måste jag införskaffa!! Tack för tipset!!
    Ovanstående efterrätt har även jag gjort ibland! Den är supergod!! Ibland lyxar jag till det lite extra och hackar i en bit mörk choklad också!! Det blir lite mer kolhydrater – men ack så gott!! 😀

    • Varsågod 🙂 Mörk choklad är riktigt läckert till hallon Får ta och testa ihop med det här, tack för tipset, till dig med 😉

  5. Jag har oxå Annas Kokbok. Tycker den är mycket bra och
    enkel att följa.
    Fantastisk kul att den har sållt slut.

    Elin U

    • Visst är den fin, läckra bilder till enkla recept. Borde få den mest inbitne snabbmatsätaren att vilja gå hem och ställa sig vid spisen 😉

  6. Den boken kommer att hamna i mitt kokboksbibliotek.

    • Vad kul att jag kunde inspirera till ett bra köp, Matpolisen 🙂


Lämna ett svar till matpolisen Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: