Aromsmör med Citronmeliss

Grillmiddag

Vi har några fina grillkvällar kvar av sommaren, även här i Jämtland. Vädret har verkligen visat sig från en fin sida, ett bra tag nu.

Jag börjar äntligen bli vän med min gasolgrill. Det har tagit ett tag att komma på, var det är bäst att placera det som ska grillas och vilken fart det ska vara på lågan.

Det blir inte lika gott som på en kolgrill, tycker jag. Men bor man i lägenhet så är det ju ett bra sätt att ändå få grilla.

Åtminstone i mitt hus är det förbjudet med kolgrill, men helt lagligt med gasol. Osar gör det ju av båda, men jag är glad att kunna grilla utan att behöva gå ut på gården.

Fläskkarré har det blivit en hel del av i sommar. Ett saftigt och marmorerat kött, som tar åt sig bra av diverse marinader.

Den här var så fin, så den grillade jag helt utan marinad. På det sättet fick det goda smöret större utrymme att spela huvudrollen.

Örtsmör

200 gr Smör

1 dl finhackad Citronmeliss

1 tsk Citronsaft

Några droppar Worcestersauce

Flingsalt och nymald Vitpeppar

Skiva smöret och lägg det i en bunke att rumstempereras. Tillsätt citronmelissen och rör poröst med elvisp.

Rör ner det övriga och smaka av. Lägg upp i portionsformar eller forma till en rulle i smörpapper.

Servera till grillat kött, fisk, fågel eller grönsaker. Halloumi är alltid gott till.

En riktigt somrig dessert blev det, då jag hittade några deciliter perfekt mogna smultron i grannskapet.

Det verkar som om det bara är jag som plockar smultron häromkring. Har aldrig hittat så mycket som nu i sommar.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/08/25/aromsmor-med-citronmeliss/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] till Aromsmör, men minst lika gott naturellt, när det får smälta ner över […]

  2. jamen vad bra att du påminner om citronmeliss, har ju en stor buske i mitt kryddland. Det är verkligen gott med kryddsmör till köttet, behöver ju inte alltid vara så tillkrånglat, ju:)

    Här i Småland har vi haft blåbären för oss själva (i alla fall på ”vårt” ställe.

    Fortsätter att kika in hos dig med jämna mellanrum och får fina uppslag och idéer till god mat, tack!

    Ha att bra:)

    • Hej Martina. Vad kul att du är en trogen gäst, fint att jag kan inspirera till enkel matlagning och kanske till mer bärplockning.
      Det enkla är ofta det godaste 😉

  3. Jag älskar din blogg. Den är personlig och helt fantastiska bilder.
    du bjuder på så mycket i din blogg som är en fröjd för både själ, hjärta och öga
    hälsar Susanne

    • Tack, vad stolt jag blir, Susanne. Härligt med så positiva läsare. Då blir det extra skoj att dela med mig av allt det där som sätter guldkant på tillvaron 😉

  4. åh du har så bra recept!

    • Tack, Elin. Välkommen till mitt kök, kul att du gillar min mat 😉


Lämna ett svar till Coleslaw med Vitlök och Kostfilosofi « Birgitta Höglund´s Mat Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: